Câinii recunosc oamenii generoși, cu suflet bun

Cercetătorii de la Universitatea din Milano au făcut un experiment cu cerșetori și câini. Ei au rugat câțiva voluntari să iasă la plimbare cu niște câini și să ofere mâncare și bani unui cerșetor. Alți voluntari au trecut pe lângă același cerșetor, cu câinii, dar l-au alungat. La final, când cercetătorii i-au îndemnat pe câini să aleagă un stăpân, toți s-au dus la voluntarii care au fost generoși cu cerșetorul.

Câinele tău știe când nu îți place de cineva

Când ai sentimente negative față de o persoană, modul în care respiri se schimbă, după cum au arătat câteva studii recente. Corpul tău devine ușor mai rigid, este posibil să transpiri un pic, mirosul pielii se schimbă și emiți niște feromoni pe care animalele îi simt de la distanță. Astfel că micul tău patruped știe imediat cine îți displace și cine îți place.

Câinele poate afla pe unde ai umblat

Și noi, oamenii, suntem ca toate animalele asemeni unor bureți care adună diverse mirosuri. Dacă tocmai ai venit de la supermarket, câinele tău știe pentru că va recunoaște mirosul de mâncare, mirosul din galantarele cu carne sau cu pește. Dacă vii din casa cuiva care are alt câine sau o pisică, patrupedul tău știe pe unde ai umblat și pe la cine ai fost în vizită.

Câinele tău poate depista cancerul

Sunt câini special antrenați să depisteze cancerul după mirosul pe care îl emană țesuturile afectate. Astfel, câinii specializați pot detecta cancerul de sân cu în 80% din cazuri și cancerul de plămâni în peste 90% din cazuri. Este foarte posibil ca și câinele tău să descopere din timp că ai o problemă gravă de sănătate, doar că nu poate vorbi.

Câinele tău știe când te-ai supărat pe soț

Câinii sunt foarte sensibili la schimbările noastre de atitudine, la emoțiile și supărările noastre. Nu trebuie să audă doi oameni că se ceartă, ca să știe că v-ați supărat. Câinele simte tensiunea dintre voi, postura rigidă a corpului, tonul vocii și recunoaște gesturile care arată enervarea.

Tot micul patruped știe când ai nevoie de protecție

Dacă îl vezi câteva seri la rând că se culcă lângă patul tău, în loc să stea în culcușul lui preferat, înseamnă că ai nevoie de cineva aproape de tine. Câinele poate simți că îți este rău, că ești bolnavă, că ești tristă și singură sau că ești într-o perioadă mai dificilă și vulnerabilă și încearcă să îți fie alături.

Câinele tău știe când pleci de acasă pentru o perioadă lungă

Câinii suferă când sunt părăsiți, când stăpânii lor lipsesc o perioadă mai lungă de timp și au învățat să recunoască semnalele. Știu că pleci când îți scoți geamantanul și îți aduni hainele, când te agiți prin casă și aduni lucruri și mai ales știu că stăpânii nu îi iau cu ei. Dacă vezi că este nervos când te pregătești de plecare, vorbește cu el, mângâie-l și pune o muzică liniștitoare în cameră.