De la vârsta de 6 luni poți folosi uleiuri esențiale pentru bebeluși, extrase din plante medicinale și aromatice blânde, dar eficiente.

Ele pot calma durerile de dinți și colicii, relaxează sistemul nervos și ajută la somn, dar pot avea efecte benefice și pentru piele, dacă apar mici iritații sau dermatite.

5 Uleiuri esențiale pentru bebeluși

Uleiurile esențiale recomandate pentru bebeluși trebuie să fie blânde cu pielea și obținute din culturi organice.

Uleiurile esențiale recomandate pentru bebeluși trebuie să fie blânde cu pielea și obținute din culturi organice.

Uleiul de mușețel face minuni când apar dinții și calmează gingiile iritate. Înfășoară un cub de gheață într-o batistă curată din bumbac și presară 2 – 3 picături de ulei de mușețel deasupra. Freacă ușor gingiile bebelușului și durerile se vor diminua. Folosește uleiul de mușețel și pentru a-i face un masaj ușor bebelușului când este agitat și nu poate dormi. Aroma delicată de mușețel va avea efect și îl va relaxa. Picură câteva picături de ulei de mușețel și în baia bebelușului, să îl relaxeze și să îl pregătească pentru un somn odihnitor.

Uleiul de jojoba este blând și sigur pentru pielea bebelușului. El poate fi folosit în cantitate mică de la vârsta de 3 luni. Tratează iritațiile de scutece și hrănește pielea care se află în formare la această vârstă.

Uleiul de rozmarin poate fi folosit după vârsta de 6 luni și face minuni la masaj. Acest ulei este benefic și pentru problemele de circulație sau pentru problemele gastrice ale celor mici.

Uleiul de migdale poate fi folosit în mod regulat pentru bebeluși și copiii mai mari. Este blând cu pielea, hidratează și previne apariția iritațiilor. Pentru a-l folosi la masaj, din cauza faptului că este destul de gras, uleiul de migdale trebuie diluat cu apă călduță.

Uleiul din arbore de ceai este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru bebeluși, care poate fi folosit după vârsta de 6 luni. Poate fi folosit în cantitate moderată, câteva picături, la baie și la masaj.

sursa foto: 123rf.com