CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește coji de mere roșii și vei obține o infuzie delicioasă, cu o culoare apetisantă. Se poate servi caldă, cu un strop de scorțișoară, sau rece cu puțin zahăr, cu miere sau un strop de vanilie. Urmărește clipul nostru și vezi ce culoare frumoasă capătă infuzia din coji de mere roșii.

Ce mere să alegi

Încearcă să faci infuzie doar din merele aduse de la țară sau de la producătorii locali, care nu le stropesc. Folosește mai mult mere roșii pentru a obține frumoasa culoare roz pe care o vezi în clipul nostru.

Spală bine merele, curăță-le de coajă și folosește pulpa la o plăcintă sau la ștrudele ori la clătite.

Pentru a obține o infuzie din coji de mere cât mai parfumată, ar fi bine să folosești mere Ionatan, roșii, dulci și proaspete. 

Cum se face infuzia din coji de mere

Folosește cojile de la 5 sau 6 mere roșii și aproximativ 1,5 litri de apă. Fierbe apa în clocote, pune cojile și lasă-le să fiarbă doar un minut, să nu piardă vitaminele și aminoacizii esențiali. Oprește focul, pune capacul pe oală și așteaptă 20 de minute.

Între timp, infuzia se răcește treptat și capătă o culoare roz deosebită.

Păstrează această infuzie din coji de mere la frigider timp de trei zile. O poți servi rece, dar și caldă, pe post de ceai.

Ce beneficii are ceaiul din coji de mere

Această infuzie are proprietăți diuretice și depurative și ar fi excelentă după mesele îmbelșugate de Paște. Este recomandat celor care vor să slăbească, celor care au nevoie de tonifiere, dar și celor care suferă cu rinichii și vezica.

Are o concentrație mare de vitamine, precum vitamina A, vitamina C, vitamina B12, și compuși antiinflamatorii care ajută în cazul în care suferi de dureri articulare.

Infuzia din coji de mere este excelentă pentru hidratare și pentru frumusețea tenului. Ea combate durerile de cap și durerile musculare. Acest ceai simplu și aromat conține și antioxidanți care mențin pielea frumoasă, care stimulează metabolismul și care pot combate apariția cancerului. Antioxidanții precum quercitina combat stresul oxidativ și neutralizează radicalii liberi care afectează funcțiile țesuturilor și organelor esențiale.

Infuzia din coji de mere este bună și pentru inimă, și pentru imunitate, iar parfumul ei delicat te ajută să te relaxezi.

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă