Șeful Executivului avertizează populația că și de 1 Mai trebuie respectate cu strictețe măsurile de izolare pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19. Doar așa se vor putea relaxa restricțiile după 15 mai. Premierul  a declarat că „au fost multe emoții de sărbătoarea Paștelui” privind riscul epidemiologic, dar „suntem în regulă”, iar cooperarea dintre biserici și autorități a dus la „eliminarea aproape totală a riscului epidemiologic”.

„Oamenii, ca și de Paște sunt convins că vor fi responsabili, că vor respecta regulile și în cazul în care vor ieși, vor ieși astfel încât să nu existe un risc suplimentar de răspândire a virusului. Au fost multe emoții de sărbătoarea Paștelui. Suntem deja la 10 zile, se vede deja că suntem în regulă. În ciuda temerilor și avertismentelor, până la urmă cooperarea dintre biserici și autorități a dus la eliminarea aproape totală a riscului epidemiologic.

Şi de 1 Mai, oamenii, probabil, vor avea dorinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: