Într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, Ministrul Afacerilor Interne  a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

„Au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv București care e foarte legat de Ilfov. Și se punea problema să discutăm despre zone metropolitane, lucru care nu se întâlnește numai în București și am decis… puteți să mergeți, să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de domiciliu sau județ. Nu va exista o limită administrativă în cadrul căreia să vă puteți sau nu deplasa. Puteți merge începând cu 15 mai unde doriți dvs, respectând regulile… în sensul în care să păstrați distanța socială.. să vă spălați des pe mâini și să faceți tot ceea ce ați făcut până acum.”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu se va mai prelungi starea de urgență, iar din 15 mai România va intra în stare de alertă, fiind relazate o parte din restricții.  Primul calup de relaxare a restricților va începe de la 15 mai, iar următorul la începutul lunii iunie.

„Din 15 mai, se vor deschide frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale, de distanțare și igienă’, a mai declarat președintele, precizând încă o dată că masca va fi obligatorie în spațiile inchise.

 

Citește și: