Curăță petele galbene de la subraț

Zdrobește două pastile de aspirină și amestecă pudra cu puțină apă caldă, apoi șterge cu această soluție petele de transpirație de pe hainele albe. Este bine să lași și zonele pătate să se înmoaie bine în soluția de aspirină înainte de a spăla haina.

Elimină petele de ouă

Dacă ți-ai pătat hainele cu gălbenuș de ou crud, dizolvă o aspirină în puțină apă caldă și șterge petele cu această soluție.

Salvează bateria de la mașină

Dacă a murit bacteria și nu mai poți porni mașina, adaugă 2 pastile de aspirină în acidul sulfuric din baterie și vei reuși să conduci autovehiculul până la primul service.

Împrospătează florile

Știi deja că trandafirii nobili rezistă mai mult în vază, dacă adaugi aspirină în apă. Acidul acetilsalicilic, pe numele lui științific, înviorează orice floare și le ajută să rămână mai mult timp înflorite.

Te scapă de bătături

Dizolvă câteva comprimate de aspirină într-o cantitate mică de apă caldă și adaugă suc de lămâie să obții o pastă moale. Întinde pasta pe bătături și învelește piciorul într-un prosop cald, apoi într-o pungă de plastic. După aproximativ o oră, bătăturile sunt bine înmuiate, astfel încât le poți îndepărta cu o piatră ponce.

Ajutor pentru plantele din grădină

Dizolvă 2, 3 pastile de aspirină la 5 litri de apă și udă legumele sau florile din grădină pe timpul verii. Aspirina ajută rădăcinile să crească mai rezistente.

Conservant pentru murături

Adaugă câte o aspirină pentru fiecare litru de saramură pentru murături. Aspirina acționează ca un conservant și împiedică fermentarea legumelor puse la borcan.

Aspirina bună pentru frumusețea ta

  • adaugă 2 sau 3 pastile de aspirină zdrobite mărunt în șamponul cu care te speli de obicei și, în timp, vei vedea că nu vei mai avea mătreață;
  • dacă vrei să împrospătezi nuanța părului după vopsire, dizolvă 5 – 6 pastile de aspirină într-un vas cu apă caldă și spală-te pe cap;
  • pisează puțină aspirină și umezește pudra cu puțină apă, apoi aplică pe coșurile de pe față sau de pe corp; aspirina reduce inflamația și vindecă mai repede coșurile purulente.

credit foto: 123rf.com