Asparagusul a primit un nume popular care îl caracterizează. Deși i se spune feriga sparanghel, nu este o ferigă. Este o plantă originară din Africa de Sud și este o mare iubitoare de lumină, dar se poate adapta și într-un spațiu mai puțin luminat. Pe măsură ce crește, ramurile pot atinge și un metru lungime, de aceea este recomandat să fie cultivată în ghivece suspendate și să fie ținută departe de curenții reci de aer, care îi pot afecta frunzișul. Iarna preferă încăperile bine încălzite și umiditatea. Este bine să pulverizezi săptămânal apă pe frunze și să îi uzi bine pământul, dacă s-a uscat complet.

Ce faci dacă îi cad frunzele:

  • fie planta a fost expusă prea mult timp la soare și frunzele s-au îngălbenit; trebuie să îi schimbi locul și să tai ramurile desfrunzite pentru a stimula apariția de ramuri noi de la rădăcină;
  • fie nu ai udat planta la timp și a suferit de uscăciune.

Cum ajuți asparagusul să fie stufos tot anul

5422596797_ef9ed87fdc_z

fructe roșii de asparagus

Taie ramurile uscate sau cu prea puține frunze la început de primăvară.

Aplică îngrășământ special pentru plante de cameră cu frunziș decorativ.

În ghiveci trebuie să aibă pământ amestecat cu mraniță care permite apei să se scurgă ușor în farfurie, altfel rădăcinile vor putrezi.

Toamna, asparagasul poate să înflorească, iar pe parcursul iernii poate avea fruncte mici, rotunde și roșii care decorează delicat frunzișul bogat.

credit foto: Foter.com