Un studiu realizat recent (în decembrie 2020) de echipele Sonos din întreaga Europă, arată că jumătate dintre europeni sunt de acord că anul trecut i-a determinat să aprecieze mai mult micile plăceri ale vieții, cum ar fi ascultarea playlist-ului preferat alături de familie și prieteni. În plus, ascultarea muzicii în cuplu aduce beneficii relației.

Citește și: Împărțirea treburilor casnice în cuplu, motiv de conflict

Ascultarea muzicii în cuplu, activitate de Ziua Îndrăgostiților

Anul acesta de Ziua Îndrăgostiților nu vom alege să luăm cina la restaurante elegante și nici să petrecem un weekend romantic departe de agitația orașului. Acasă este locul unde inimile noastre se vor întâlni și, de asemenea, locul în care gesturile mici contează mai mult decât oriunde! Nu uita că ascultarea muzicii în cuplu aduce beneficii relației.

Muzica face interacțiunea mai ușoară

Pentru cei singuri, cu siguranță Ziua Îndrăgostiților de anul acesta va fi diferită, dar un lucru este sigur: presiunea socială în ceea ce privește celebrarea Zilei Îndrăgostiților va fi cu mult diminuată. Totuși, pentru cei ce sunt în căutarea unei relații romantice, conform sondajului, 63% consideră că muzica bună face interacțiunea mai ușoară. Așadar, pentru cei ce aleg să aibă întâlniri în mediul online, ar fi bine ca ele să fie însoțite și de un playlist pe măsură. Cum ar spune Shakespeare, „Dacă muzica este hrana iubirii, continuă să cânți”.    

Citește și: Relația de cuplu după mastectomie sau histerectomie. Cum poți să ai în continuare viață sexuală

Studiu: Ascultarea muzicii în cuplu aduce beneficii relației

Așa cum a arătat și în trecut studiul Sonos numit „Music Makes It Home”, ascultarea muzicii la un volum ridicat în intimitatea locuinței este o experiență care aduce schimbări asupra vieții de cuplu.

Astfel, partenerii de viață petrec mai mult timp de calitate unul cu celălalt și, de asemenea, au mai multe momente de intimitate, construind astfel relații care, în timp, rezistă mai bine. Știați că acele cupluri care aleg să asculte muzică împreună au chiar și o viață sexuală mai activă?   

●      Potrivit respondenților, cuplurile care ascultă muzică la un volum mai ridicat au mai multe momente de intimitate și o viață sexuală cu 67% mai activă decât cei care nu se bucură de muzică împreună 

●      18% dintre cei ce ascultă muzică au fost determinați să spună „Te iubesc” de o anumită piesă pe care o ascultau   

●      59% se simt mai atrași de o anumită persoană dacă ascultă genul de muzică preferat  

Din cauza pandemiei și a absenței anumitor „evenimente de tranziție” care, în mod normal, ne delimitează zilele, precum capitolele unei cărți, ne pierdem sentimentul de conștientizare a timpului și spațiului. Muzica a asigurat întotdeauna funcția socială, aceea de a da sens și de a reprezenta anumite ritualuri. Pe măsură ce relația noastră cu timpul suferă modificări și crește nevoia de ritualuri, muzica devine un element și mai important în rutina zilnică a fiecăruia dintre noi.  Ascultarea muzicii în cuplu aduce beneficii relației.

Citește și: Puterea sunetului: ce beneficii îți aduce muzica

Sursa foto: 123rf.com