Masa de Paște trebuie să fie motiv de sărbătoare în familie, cu toate rudele, cu frații și socrii sau cu prietenii apropiați.

Aranjează masa ca la restaurant, cu flori și mici decorațiuni de Paște și pregătește pentru fiecare musafir câte un mic dar: un ou de ciocolată pentru copii, ouă încondeiate pentru cei mari sau câte o floare pentru prietenele tale.

Fă masa de sărbătoare cât mai veselă, cât mai colorată și adaugă simbolurile tradiționale de Paște și toată lumea se va simți minunat.

Simboluri de Paște pe masa de sărbătoare!

Ouăle vopsite sau decorate de tine nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște!

Ouăle vopsite sau decorate de tine nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște!

În centrul mesei este bine să stea un coșuleț cu ouăle roșii sau cu ouă încondeiate, alături de o lumânare cu lumina adusă de la biserică.

Toată ziua de duminică, lumânarea adusă de la slujba de Înviere nu trebuie să se stingă. Este bine să ai pregătite mai multe lumânări ca să le schimbi, când acestea se topesc.

Din loc în loc pe masa de Paște, este bine să ai câteva flori delicat parfumate. Folosește vaze de mici dimensiuni să înveselești masa cu lalele și crenguțe de salcie sau cu alte flori care nu au un parfum puternic. Ferește-te să pui narcise sau zambile pe masă, deoarece parfumul lor devine neplăcut pe lângă mirosul de drob sau de friptură.

Ai grijă, totuși, să nu încarci masa și să rămână loc și pentru paharele cu băuturi.

Cum așezi tacâmurile la masa de Paște ca la restaurant

În funcție de meniul pe care l-ai pregătit, iată schema corectă după care se așază fiecare tacâm.

Locul lor nu ține doar de etichetă. Ele sunt așezate astfel încât să fie la îndemâna musafirilor și să nu îi încurce pe cei de alături.

Iar, dacă ai invitați la masă care nu se cunosc între ei, este bine să pui câte un cartonaș cu numele fiecăruia pe locul pe care va sta, astfel încât să fie aproape fiecare de persoanele pe care le cunoaște.

Platourile cu aperitive trebuie să aibă și ele loc în centru, iar pentru acest lucru poți renunța la flori, după ce s-au așezat toți mesenii.

La aperitive, poți servi vin alb și rece, iar pentru friptura de miel păstrează un vin roșu bun, sec și cu un parfum profund.

Pe măsură ce se trece la felul următor, îndepărtează tacâmurile de care mesenii nu mai au nevoie. Doar carafele cu apă și vin este bine să rămână pe masă, iar vinul să fie din belșug, ca să vă bucurați de sărbătoare.

sursa foto: 123rf.com