Sarea, de ajutor pentru tapițerie

Umezește câțiva pumni de sare cu puțină apă și împrăștie sarea umedă cu o cârpă albă pe toată suprafața tapițeriei. Freacă apoi ușor cu o perie moale pentru haine câteva minute. Aspiră sarea la final sau folosește peria pentru a o strânge de pe tapițerie. Sarea va culege praful și va înviora culorile tapițeriei.

Amoniac pentru petele dificile

Cafeaua, vinul, berea sau alte pete dificile de pe canapea trebuie curățate imediat cu o soluție din apă și amoniac. Dacă sunt pete mai vechi, te ajută soluțiile de curățat din comerț, concepute special pentru mobila tapițată. Ca să împrospătezi culorile, freacă tapițeria cu o perdea înmuiată în oțet.

Mobila îmbrăcată în piele

Folosește un amestec simplu din apă rece și săpun lichid pentru mâini și șterge petele de grăsime sau de murdărie. Este important să folosești o lavetă care nu lasă scame și nici nu se decolorează, de preferat una albă, pe care trebuie să o storci foarte bine. După ce ai spălat mobila, șterge umezeala cu o altă lavetă moale și uscată. Este recomandat să faci acest lucru în fiecare săptămână, când faci curat în toată casa. Lunar, poți aplica pe suprafața pielii produse speciale pentru hidratare din comerț care înmoaie pielea și previn apariția crăpăturilor. Dacă se lipește gumă de mestecat sau alte substanțe adezive, pune deasupra câteva cuburi de gheață învelite într-un material textil și încearcă să înlături guma înghețată cu un bețișor moale din lemn, fără să apeși. Apoi, spală cu apă și săpun să degresezi pata.

sursa foto: TheLivingRoominKenmore / Foter / CC BY” target=”_blank”>Foter.com