Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România, dar și al deceselor cauzate de COVID-19 crește alarmant de la o zi la alta, însă ÎPS Teodosie consideră că lăcașele de cult pot fi deschise în noapte de Înviere și că așa cum oamenii merg la magazin sau în alte instituții  să poată să meargă și la biserică, atâta timp cât se respectă normele de siguranță medicală.

„IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nădăjduiește ca Bisericile să poată fi deschise pentru credincioși în noaptea de Paști, cu respectarea normelor de siguranță medicală“, a transmis, joi, Arhiepiscopia Tomisului.

„Mesajul vine în contextul în care ierarhul a observat că există alte locuri în societate unde cetățenii sunt liberi să circule, respectând norme de siguranță medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, adaugă comunicatul.

ÎPS Teodosie susține că „doar bisericile sunt închise, dar celălalte instituții primesc câte unul, dar nu resping pe nimeni și „nădăjduiește să găsească înțelegere ” la autorități.

Cu toate acewstea, Grupul de Comunicare Strategică a explicat deja că acest lucru nu se poate. Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, prin ordonanțele militare adoptate de autorități, slujbele în biserici au fost suspendate.

Astfel, oficialii au explicat ca preotii au voie să țina slujbe, aceasta fiind meseria lor, însă  credincioșii nu pot participa la ele, nici măcar din curtea bisericii, decât dacă e vorba de nunți, botezuri sau înmormântări, cu maximum 8 persoane.

Citește și: