Surprinzător de rezistent la frig și cu obiceiuri stranii, arbustul de hârtie este iubit în zonele de nord – vest ale Europei unde poate fi întâlnit adesea în parcuri și grădini. Dacă luna decembrie este blândă, el își leapădă frunzele și dezvoltă buchete spectaculoase de flori, ca niște pampoane din hârtie creponată. Există specii cu flori alb-galbene și specii cu flori alb-roșii, toate la fel de mari și de frumoase.

Arbustul de hârtie poate fi cultivat și la noi în țară, dar în perioadele foarte geroase din ianuarie trebuie protejat cu folie specială, până când crește suficient de puternic pentru a face față gerului aspru.

Cum lunile noiembrie și decembrie sunt destul de blânde în zonele de deal și de câmpie, el poate fi cultivat și la noi fără riscul de a-l pierde.

Solul bogat, deosebit de important pentru arbustul de hârtie

Dacă vrei flori mari și bogate în plină iarnă, acest arbust de pădure trebuie cultivat într-un sol bogat, îmbogățit cu nutrienți și turbă. Pământul trebuie bine săpat în jurul lui de două ori pe an și poți adăuga compost în fiecare toamnă.

Arbustul de hârtie poate avea și inflorescențe roșii, decorând grădina de sărbătoare iarna

Arbustul de hârtie poate avea și inflorescențe roșii, decorând grădina de sărbătoare iarna

Se udă moderat, iar apa trebuie să se scurgă bine, pentru că rădăcinile lui nu suportă umezeala accentuată.

Trebuie cultivat în plin soare

Arbustul de hârtie preferă soarele și nu suportă să crească în umbra zidurilor, a gardurilor sau a altor copaci și tufișuri. Trebuie cultivat într-un spațiu liber, în plin soare, și trebuie să ții cont de faptul că tufișul poate acoperi până la 2 sau chiar 3 metri pătrați.

Sub acest arbust pot fi cultivate flori de primăvară cu bulbi, care înfloresc înainte să înfrunzească el.

Dacă vrei să achiziționezi acest arbust, este bine să iei legătura cu o firmă care importă flori și plante exotice și să îl cauți după numele lui științific și anume Edgeworthia chrysantha.

sursa foto: 123rf.com