Păstrarea în vid a legumelor și a fructelor le prelungește termenul de valabilitate. Aparatul de vidat te ajută să conservi alimentele pentru o perioadă de 5 ori mai lungă și să le depozitezi astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu. Dar acestea nu sunt singurele lui calități. Iată ce mai poți face cu un aparat de vidat.

Aparatul de vidat face economie la cumpărături

Cumpără cantități mai mari de fructe sau legume, dacă le poți obține la un preț mai mic în piață. Acasă, împarte-le în porții potrivite, pune-le în pungi și folosește aparatul de vidat. Pungile cu legume vidate vor ocupa mai puțin loc în congelator sau în frigider.

Salvează fructele care se strică repede

Dacă ai tăiat banane, mere, pere sau alte fructe care se strică și nu le poți consuma imediat, pune în pungi ceea ce rămâne. Feliile de fructe ținute în vid la frigider vor fi bune și a doua zi.

Marinează carnea mai rapid

Pune carnea pentru friptură într-o pungă încăpătoare, adaugă marinata cu mirodenii, videază și sigilează punga. Ține-o în frigider o oră sau două, apoi pune-o pe grătar sau la cuptor. Când este vidată, în carne pătrunde mai repede sosul și o frăgezește.

Aparatul de vidat prelungește viața semințelor

Dacă îți place să grădinărești și aduni în fiecare an semințe de la florile și legumele tale, pune-le în pungi și videază-le. Se vor păstra mult mai bine câțiva ani la rând, nu se vor usca și nu își vor mai pierde capacitatea de a încolți.

Sigilează cosmeticele și tuburile cu cremă

Ori de câte ori pleci în călătorie și vrei să iei cu tine parfumuri, crème sau rujuri, ar fi bine să le videzi. Așa se vor păstra mai bine, chiar dacă nu stau la o temperatură optima și eviți riscul de a se vărsa prin geanta cu haine.

Aparatul de vidat face ordine în bagaje

Dacă multe haine groase pe care vrei să le iei cu tine în bagaje, cel mai bine ar fi să le videzi, ca să ocupe cât mai puțin loc. De aceea, este recomandat să îți cumperi de la bun început un aparat care să poată vida și sigila și pungi de dimensiuni mari.

sursa foto: 123rf.com