Apa micelară este tot mai apreciată pentru capacitatea ei de a îndepărta complet machiajul, chiar și pe cel rezistent la apă. Este cea mai bună soluție cu care te poți demachia și care elimină impuritățile de la suprafața pielii. În plus, ea lasă pielea fină, catifelată, fără să o usuce sau să îi schimbe Ph-ul.

Urmărește clipul nostru să vezi ce alte îngtrebuințări mai are apa micelară.

Cum acționează apa micelară

Concepută în laboratoarele cosmetice din Franța, pe la începutul anilor 1990, apa micelară era destinată la început persoanelor cu piele sensibilă, predisupusă la iritații și alergii.

Apa micelară este de fapt o suspensie pe bază de apă în care se găsesc granule

microscopice denumite micele, esteri de acizi grași, care imită lipidele din membrana celulelor pielii noastre.

Aceste micele au o proprietate remarcabilă, aceea de a atrage grăsimea, sebumul specific pielii, în care se găsesc particule de praf și de machiaj, bacterii și resturi de celule moarte. Micelele acționează și asupra porilor înfundați, iar efectul se vede în timp, după o folosire de câteva săptămâni.  

De ce este bine să te demachiezi cu apa micelară și cum se face corect

Concepută pentru a proteja pielea și Ph-ul acesteia, apa micelară nu provoacă nicio schimbare la nivelul tenului. Ea nu face decât să atragă impuritățile și să curețe porii, de aceea trebuie folosită cu dischete de vată, niciodată cu degetele.

Soluția micelară nu conține solvenți sau ingrediente toxice, parfumuri și coloranți.

Există și apă micelară cu extracte din plante, din flori sau cu diverse ingrediente naturale benefice tenului, dar trebuie să citești cu atenție eticheta și să alegi un produs bun pentru pielea ta.

După ce te-ai demachiat cu apa micelară, până când discheta folosită rămâne curată și nu se mai văd urme de farduri pe ea, folosește apă termală să cureți tenul și să îl împrospătezi.

La ce mai poți folosi apa micelară în afară de demachiere

Ține minte că apa micelară curăță pielea în profunzime și nu este deloc iritantă sau acidă. Așa cum o folosești pentru ten, o poți folosi pentru decolteu și pentru mâini.

Având în vedere că soluțiile dezinfectante cu alcool pe care trebuie să le folosim azi din cauza pandemiei usucă pielea mâinilor, după ce te dezinfectezi, ai putea folosi un strop de apă micelară să ajuți pielea mâinilor să rămână mai suplă și mai catifelată.

Ce mai poți curăța cu apa micelară:

  • pensulele de machiaj, în special pensulele mici pentru farduri de pleoape;
  • pieptenele care se încarcă de grăsime din păr și de urme de vopsea de păr;
  • mici obiecte din piele naturală care se pătează de la grăsimea de pe mâini precum portofelul sau suportul pentru cărți de vizită;
  • urmele de ruj, mascara, farduri care ajung pe geantă.