Pe termen lung, apa de mare de uz medicinal este poate cel mai bun produs care te ajută să îți cureți eficient căile respiratorii și gâtul, dar și urechile. Poate fi folosită de mai multe ori pe zi, fără să aibă efecte adverse și este recomandată și copiilor de la vârste foarte mici.

Efectele ei benefice pentru organism sunt bine cunoscute, dar trebuie să știi că apa de mare preparată pentru uz medicinal este de mai multe tipuri.

Apa de mare izotonică

Aceasta se numește izotonică deoarece conține aceleași minerale și are aceeași concentrație de săruri pe care o au celulele din corpul uman. Se poate folosi zilnic și de mai multe ori pe zi pentru curățarea nasului, a gâtului și a urechilor. Este mai puțin recomandată pentru ochi, pe care este bine să îi cureți cu ser fiziologic.

Apa de mare hipertonică

Așa cum îi spune și numele, hipertonică înseamnă că are o concentrație mai mare de săruri și este recomandată în caz de viroze și răceli, când nasul este înfundat cu mucozități și ai gâtul inflamat. Datorită concentrației mai mare de sare, magneziu, fier, mangan sau seleniu, această apă de mare ajută la decongestionarea mucoasei și combate inflamația și mucozitățile vâscoase, care ne împiedică să respirăm.

La fel ca și apa de mare izotonică, și aceasta este o apă de mare filtrată, sterilă și lipsită de conservanți, ceea ce o face ușor de tolerat inclusiv de bebeluși. Și ea se poate folosi de câteva ori pe zi, în funcție și de indicațiile conținute în pachet.

Apa de mare îmbogățită cu mangan

Și acest tip de apă de mare este hipertonic, adică are o concentrație mai mare de sare decât apa de mare izotonică, plus o concentrație puțin mai mare de mangan. Datorită acestor proprietăți, acest tip de apă de mare este mult mai eficient când ești răcit și ai nasul înfundat sau când căile tale respiratorii, inclusiv traheea, sunt iritate și pline de mucozități din cauza fumului și a toxinelor pe care le-ai inhalat.

Apa de mare îmbogățită cu uleiuri și extracte naturale

Poți solicita în farmacii și apă de mare cu eucalipt, cu propolis, cu aloe vera sau cu acid hialuronic. Toate acestea au efecte benefice, calmează iritațiile și inflamațiile locale, fluidizează mucozitățile și te ajută să respiri mai bine. Solicită sfatul unui medic sau al farmacistului când alegi unul dintre aceste tipuri de apă de mare, dar toate sunt benefice organismului.

sursa foto: 123rf.com