Apa de fructe este un concept mai nou, care s-a răspândit odată cu adepții dietelor vegetariene. Dar are numeroase beneficii pentru sănătate și, pe timp de caniculă, te ajută să te hidratezi mai bine.

Combinații delicioase pentru apa de fructe

Fructele se spală și se taie felii sau cubulețe, apoi se pun într-un borcan și se zdrobesc cu o lingură. Se pot adăuga îndulcitori precum zahăr, miere sau sirop de agave, dar este indicat să renunți la ei în zilele torice.

Adaugă doar apă și cuburi de gheață pentru a obține o băutură răcoritoare, plină de vitamine, acizi benefici și minerale. Gustul va fi parfumat și răcoritor.
Printre cele mai potrivite combinații se numără lămâie cu mentă, pepene cu mentă, ghimbir cu ananas, coacăze cu vișine, piersici și coacăze, căpșuni și lămâie.

Compotul, mai popular în anotimpul rece

Vara e bine să faci compot, dar să îl bei iarna. Fructele se fierb și pierd o bună parte din vitaminele pe care le conțin în stare naturală. De aceea, apa de fructe este mult mai indicată vara, când pierdem nutrienți esențiali prin transpirație.

Pe de altă parte, compotul necesită o cantitate mare de zahăr pentru a se păstra în condiții optime până la iarnă. De obicei se face un sirop din trei părți de apă și o parte de zahăr, în care se fierb fructele și se adaugă diverse arome pentru scorțișoară, vanilie sau ghimbir.

În anotimpul rece, compotul ne dă energie și ne potolește pofta de dulce. Important este să fierbi fructele doar atât cât să se înmoaie puțin, pentru a nu pierde chiar toate substanțele benefice din pulpa lor savuroasă.

sursa foto: 123rf.com