Urmărește clipul nostru și vei afla cum se pregătește apa de drojdie pentru a fertiliza plantele de cameră pe timp de iarnă. Este unul dintre cele mai bune îngrășăminte pe care le poți administra în sezonul rece, astfel încât plantele tale să rămână viguroase și să facă flori mai multe primăvara viitoare.
De ce au nevoie plantele de cameră de fertilizatori pe timp de iarnă
Ține cont de faptul că majoritatea florilor pe care le crești în ghivece provin din zone calde, din zone tropicale precum orhideele, bromeliile sau ficușii, sau din zone cu ierni foarte blânde.
Plantele de cameră nu intră în repaus vegetativ, pentru că ele nu știu ce este iarna! Rădăcinile lor au nevoie de fertilizatori, ele vor produce în continuare frunze, iar unele dintre ele vor produce chiar flori precum orhideele sau violetele africane.
Îngrășămintele naturale sunt stocate mai bine iarna
Majoritatea plantelor din ghivece continuă să crească și iarna, așadar fertilizatorii sunt foarte importanți pentru a susține dezvoltarea frunzelor. În casele noastre sunt temperaturi ridicate iarna și plantele cresc în continuare. Unele dintre ele iau o pauză din cauza faptului că primesc mai puțină lumină naturală, iar aceasta este perioada în care rădăcinile acumulează nutrienți.
Așadar, continuă să oferi plantelor de cameră îngrășăminte, dar alege soluții naturale și simple, pe care le poți pregăti chiar tu așa cum este apa de drojdie sau coaja de ou mărunțită foarte fin. Calciul și potasiul din coaja de ou, alături de sărurile și vitaminele B din apa de drojdie sunt importante pentru hrana plantelor pe timp de iarnă.
Cele două soluții naturale se adaugă doar de două ori pe lună, câte o linguriță de coajă de ou pisată la fiecare ghiveci și o jumătate de ceșcuță de apă de drojdie în farfurii.
Cum se prepară apa de drojdie
Așa cum poți observa în clipul nostru de mai sus, se dizolvă 5 gr de drojdie proaspătă într-o ceșcuță de apă caldă, adăugând jumătate de linguriță de zahăr.
Această soluție se toarnă într-un bidon cu 5 litri de apă filtrată, apă de la robinet sau apă de ploaie.
Cu această soluție poți uda florile de două ori pe lună, punând apa în farfurie, nu direct în pământul din ghivece.
De ce este bună apa de drojdie pentru florile din ghivece
În timp ce fermentează cu zahărul, drojdia secretă substanțe folositoare plantelor precum tiamina, auxine și alți acizi benefici, dar și vitamine din grupul B.
Pe de altă parte, procesul slab de fermentație pe care îl are această soluție este benefic pentru microorganismele din sol care hrănesc la rândul lor plantele. În plus, drojdia activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, ceea ce este benefic pentru rădăcinile plantelor tale.