În filosofia orientală, principiile feng shui ne învață să ne amenajăm locuința astfel încât să beneficiem de prosperitate, liniște și armonie toată viața. Stilul feng shui atrage energiile benefice în casa noastră și alungă influențele malefice.

Traducerea exactă a cuvintelor feng shui înseamnă ”vânt și apă”, simbolurile energiilor vitale, esențiale pentru dezvoltare armonioasă, pentru sănătate și prosperitate. Cele patru teme majore ale principiilor feng shui, bogăția, fericirea, longevitatea și copiii sănătoși, trebuie să se regăsească în orice casă. Iată cum îți poți amenaja camera de zi, astfel încât să atragi energiile pozitive și să te simți ocrotită în casa ta.

  • Eliberează accesul în camera de zi, înlătură fotoliile sau mobila amplasate prea aproape de ușă, pentru că intrarea trebuie să fie liberă să îți intre norocul în casă. În fața ușii, pe peretele opus, este indicat să te întâmpine o plantă frumoasă, un tablou cu un peisaj armonios sau o piesă mică de mobilier cochetă și decorată cu obiecte dragi ție.
  • Canapeaua din living, obiectul sinonim cu odihna și relaxarea, trebuie să fie amplasată astfel încât să primească lumina directă de la fereastră și să fie în dreptul ușii. Nu așeza niciodată canapeaua cu spatele la ușă și încearcă să o amplasezi cu spatele la un perete, să ai tot timpul impresia că ești ocrotită și protejată.
  • Mesele și măsuțele pe care le folosești este bine să aibă forme rotunjite sau colțuri rotunjite, să permite fluxul de energie benefică să ajungă la tine. Masa cu televizorul este indicată să stea într-un colț sau pe peretele de vest, pentru că televizorul este un receptor uriaș de energie, care distruge armonia din jur.
  • Biblioteca sau mobilierul cu obiecte personale pot fi așezate în latura de sud a camerei, iar modelul lor sau rafturile trebuie să fie așezate cât mai simetric, pentru a da impresia de ordine și armonie. Obiectele de decor este bine să aibă forme rotunjite, pentru că acestea atrag banii și prosperitatea. Pe de altă parte, decorațiunile trebuie să aibă legătură cu cele patru elemente primordiale: apa, lemnul, focul și aerul. Sticla, lemnul, plantele, fântânile de interior, fotografiile personale care aduc aminte de momentele fericite din viață sau cristalele norocoase te protejează de influențele negative. Dacă ești atrasă de simbolurile chinezești, broscuțele, bănuții de aramă legați cu fir roșu, tablourile cu cascade sau statuetele de jad pot decora camera de zi pentru un efect protector puternic.
  • Pune în pământul dintr-un ghiveci cinci monede norocoase chinezești pentru fertilitate și copii sănătoși, iar într-un bol cu apă ține în fiecare zi o floare proaspătă, pentru frumusețe și sănătate.