Cuprins
Încearcă să îți pregătești acasă alternative pentru înghețată, dacă vrei să eviți înghețata din comerț plină de zahăr și grăsimi hidrogenate. Unele tipuri de înghețată sunt delicioase și sigure pentru consum, dar multe altele sunt făcute din prafuri și arome artificiale. Iată cum poți alege sau cum poți face singură alternative pentru înghețată mult mai sigure, mai sănătoase și prietenoase cu silueta ta.
Iaurt cu fructe de casă, la congelator
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2015/08/spuma-de-iaurt.jpg)
Nu este greu să ne imaginăm că iaurtul dietetic, cu un conținut redus de grăsimi și fără adaos de zahăr, poate fi una dintre cele mai bune alternative pentru înghețată. Evită totuși iaurtul cu fructe din comerț. Mai bine în pregătești tu acasă.
Cumpără iaurt degresat sau semigresat, pregătește un piure de cireșe, vișine, căpșune sau alte fructe zemoase de vară, scurge o parte din suc, apoi adaugă acest piure concentrat de fructe în iaurt. Mixează bine și distribuie compoziția obținută în caserole mici.
Pune-o la congelator și așteaptă două ore. După două ore, mixează din nou compoziția parțial înghețată pentru a dispersa acele de gheață și pune-o dinnou la congelator. Repetă acțiunea peste alte două ore. Apoi lasă iaurtul să se congeleze complet și bucură-te de el când temperaturile urcă vertiginos!
Este recomandat iaurtul de tip grecesc, cu o textură catifelată și plină!
Alternative pentru înghețată din lapte de cocos
Mixează bine laptele de cocos cu un strop de zahăr și extract natural de vanilie. Folosește, eventual mașina de făcut înghețată, dacă ai așa ceva în bucătărie. Apoi distribuie laptele de cocos în mici recipiente pentru înghețata de casă. Pune-l la congelator și servește a doua zi!
Bineînțeles, pentru mai multă savoare și aromă, poți adăuga sirop natural din fructe sau piureuri de fructe, cacao, stafide, nuci, migdale… ingrediente care îți sunt pe plac.
Cremă de banane congelată
Cumpără 3 banane bine coapte, zdrobește-le cu o furculiță, adaugă zahăr doar dacă este nevoie, și aromă de vanilie. Mixează bine la mixer sau la mașina de înghețată. Lasă compoziția să se congeleze timp de două ore și mixează din nou. Apoi, iar la congelator! Poate fi una dintre cele mai simple alternative pentru înghețată, pe care o poți prepara în 3 minute și care conține suficient zahăr natural, fără să mai fie nevoie să adaugi tu zahăr tos sau îndulcitori.
La această cremă de banane poți adăuga piureuri din fructe de vară precum cireșele, afinele sau murele. Singurul lucru pe care este bine să îl mai faci este să lași piureul de fructe la scurs într-o strecurătoare, să se scurgă excesul de suc care formează prea multe ace de gheață.
Un fel de sorbet din gheață fină și aromată
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2024/06/fulgi-de-gheata-cu-sirop-de-fructe.jpeg)
Gheața parfumată și aromată în mod natural cu sirop de fructe poate fi o alternativă pentru înghețată. Folosește câteva cuburi de gheață făcute din apă plată, zdrobește-le la mixer și pune-le într-un pahar sau într-o cupă de înghețată. Toarnă peste ea sirop natural de fructe, fie din comerț, fie făcut chiar de tine acasă, cu cât mai puțin zahăr.
Decorează cu frunze de mentă sau cu felii de fructe proaspete și servește imediat. Este o rețetă incredibil de simplă și rapidă, dar în același timp delicioasă, parfumată și satisfăcătoare.