Soluțiile ușor acide, pe care le ai deja în bucătărie, sunt alternative la balsamul de rufe. Este vorba despre oțetul de mere și despre sarea de lămâie.

Acidul din aceste două soluții neutralizează duritatea apei și efectele nedorite ale detergenților puternici, care fac rufele mai aspre.

Oțetul de mere, una dintre cele mai bune alternative la balsamul de rufe

Oțetul de mere este ieftin, combate o serie largă de microbi și bacterii, curăță petele și înmoaie rufele mult mai bine decât o face un balsam din comerț.

Cum se folosește la spălat

Diluează două linguri de oțet de mere cu puțină apă și adaugă două, trei picături de ulei esențial de levănțică, dacă dorești ca hainele tale să fie mai parfumate după ce le speli. Toarnă amestecul de oțet în cuva pentru balsam din mașina de spălat și te vei convinge chiar de la prima spălare cât este de bun.

În mașina de spălat, oțetul ajută la curățarea depunerilor de calcar și neutralizează aciditatea detergentului, ceea ce poate fi de ajutor persoanelor cu o piele delicată și alergică.

Sarea de lămâie pentru rufe

Sarea de lămâie neutralizează acizii din detergenți, combate mirosurile grele din haine, împrospătează culorile și face orice material mai moale și mai ușor de călcat.

Sarea de lămâie poate fi adăugată în apa în care clătești rufele, mai ales dacă le-ai spălat de mână și ai folosit un detergent de tip pudră.

Cum să o folosești

Dizolvă 150 g sare de lămâie într-un litru de apă și adaugă, după preferință, ulei parfumat din flori. Vei obține un balsam de rufe eficient și delicat pentru hainele tale.