Aloe vera este o plantă suculentă, originară din zonele aride ale Americii de Sud. Are capacitatea de a supraviețui câteva săptămâni fără apă, dar are nevoie de o anumită temperatură și expunere la lumină pentru a se dezvolta pe deplin. Înainte de toate, ai grijă ca ghiveciul cu aloe vera să aibă un loc special la fereastră și să beneficieze de cât mai multă lumină.

685409_m

Flori de aloe vera

Ar fi bine să ții planta peste iarnă la o fereastră cu orientare spre sud, să aibă parte de soare în zilele senine. Dacă primește în mod direct lumina soarelui, aloe vera stochează în frunze mai multă apă și mai mulți nutrienți pentru a crește rapid și pentru a face față perioadelor în care ești plecată de acasă. În afară de cactuși, este singura plantă care nu va suferi dacă pleci de acasă de Sărbători, chiar dacă lipsești mai mult de 10 zile. Dacă aloe vera are o nuanță de un verde deschis, înseamnă că are suficientă lumină. Dacă nuanța ei se închide, înseamnă că suferă din lipsa soarelui și trebuie să îi schimbi locul.

Aloe vera vrea apă mai rar

Fă-ți un obicei să uzi aloe vera o dată pe săptămână vara sau după ce pământul din ghiveci s-a uscat complet și chiar a crăpat pe alocuri. Pune o cantitate moderată de apă, deoarece planta are rădăcini subțiri și nu suportă pământul umed prea multă vreme. Dacă vârfurile frunzelor încep să se închidă la culoare și să se răsucească, înseamnă că ai uitat să o uzi de multă vreme și trebuie să ai mai multă grijă de ea. Datorită cerințelor ei speciale în ceea ce privește apa, ghiveciul trebuie să fie din lut, larg și puțin adânc și să aibă găuri largi pentru scurgerea apei. Pe fundul ghiveciului este bine să pui bile din argilă, înainte de a-l umple cu pământ și nisip pentru a transplanta aloe vera.

credit foto: 123rf.com