Cu aglomerația de Sărbători, ai grijă să nu îți pierzi copilul în mulțime! Dacă nu ești tot timpul cu ochii pe el, o clipă de neatenție te poate costa scump. Anual, în România, se pierd 3.000 de copii și mulți nu mai sunt găsiți niciodată.

Iată câteva sfaturi pertinente pe care poliția și sociologii le oferă părinților să aibă mai multă grijă de copiii lor în locurile aglomerate.

Copilul poate memora telefonul părinților

Dacă o poezie cu 5 strofe nu este complicată pentru copil, nici numărul de telefon al mamei nu este. Copiii pot învăța rapid unde locuiesc și pot memora un număr mai lung fără efort, împreună cu numele complet al părinților.

Bineînețeles, există riscul să nu le poată reproduce, când este găsit, din cauza fricii. Dar există soluții și în acest caz!

Copiii mici pot fi învățați să deosebească polițiștii

Ar fi indicat să înveți copilul cum arată un polițist în uniformă, folosind imagini de pe internet, dar și pe stradă. Ca să nu îți pierzi copilul, învață-l să recunoască un polițist sau un gardian și învață-l să meargă la acesta pentru a cere ajutor.

Scrie numărul de telefon pe hăinuțe sau pe mâna copilului

Când mergi cu cei mici în locuri aglomerate, ar fi bine să scrii numărul tău de telefon pe eticheta hainei, pe rucsacul celui mic și chiar pe mâna lui. Dacă se pierde, persoana care îl găsește te va contacta imediat.

Fă o poză copilului cu telefonul, înainte de a pleca de acasă

În panica ta că l-ai pierdut, este posibil să nu îți mai amintești dacă avea fesul albastru sau pe cel verde. Fă o poză copilului, înainte de a pleca pe pârtie sau într-un loc foarte aglomerat, și culoarea hainelor te va ajuta să îl reperezi mai repede. În plus, poza va fi extrem de utilă dacă îl cauți în mulțime și dacă apelezi la poliție. Ea va fi imediat transmisă tuturor agenților de pază și copilul va fi găsit mai repede.

Un ceas cu GPS poate fi util să nu îți pierzi copilul!

Sunt micuțe și colorate, copiii le îndrăgesc, deși mai sunt printre ei copiii curioși care le dau jos de la mână să se joace cu ele. Cu toate acestea, ceasurile cu GPS pentru copiii pot fi foarte utile într-o situație critică, să nu îți pierzi copilul.

Învață copilul să ceară ajutor de la alte mame

Vorbește-i de mai multe ori să ceară ajutor doar de la alte mame, care au și ele un copil mic de mână, așa cum este el. Un potențial agresor se poate ascunde în oricine, dar o mamă care trece pe stradă cu un copil va fi identificată cu propria lui mamă și copilul se va simți mai în siguranță să meargă la ea.

sursa foto: 123rf.com