Clorul pentru rufe este una dintre substanțele cele mai periculoase din casă, mai ales dacă este combinat cu alte soluții de curățat. Reacțiile chimice provoacă vapori toxici care irită nu doar pielea de pe mâini și fața, dar și căile respiratorii în profunzime.

Înălbitorul de rufe trebuie combinat doar cu apă și folosit doar la spălat, respectând cu strictețe indicațiile de pe ambalaj.

Dacă îl folosești la curățenie, poartă mănuși și mască de protecție și aerisește bine camera, ca să nu inhalezi vaporii periculoși.

Clorul și substanțele acide

Ferește-te să combini vreodată clorul de rufe cu substanțe acide sau corozive pentru curățat rugina sau piatra de pe instalațiile sanitare. Combinația dintre aceste substanțe eliberează vapori toxici. În această categorie intră și banalul oțet sau acidul citric din lămâi, precum și substanțele pentru desfundat țevile și vasul de toaletă.

Clorul și amoniacul

Ai grijă să nu folosești niciodată împreună înălbitorul și amoniacul, deoarece emană vapori toxici, iar, în cantitate mare, pot exploda. Verifică etichetele produselor de curățat, deoarece majoritatea dintre ele conține amoniac și nu este bine să mai adaugi și clor când le folosești. Clorul nu trebuie combinat nici cu alcoolul sanitar, oricât de mult ți-ai dori să dezinfectezi perfect toate obiectele din baie.

Înălbitorul pe bază de oxigen

Cu toate că are o altă structură chimică și nu are nimic în comun cu clorul, înălbitorul pe bază de oxigen nu trebuie combinat cu alte produse de curățat. Și acesta poate interacționa cu diverse produse acide și poate produce arsuri și iritații.

sursa foto: 123rf.com