Găsește obiectele mici pierdute

Dacă ți-ai pierdut un cercel sau un inel prin casă, pe sub paturi sau pe sub dulapurile grele unde nu îți încape mâna, înfășoară capătul țevii de la aspirator cu o bucată din dresuri și aspiră bine prin toate ungherele. Obiectele de mici dimensiuni vor fi atrase de aspirator, dar se vor opri în pânza dresurilor și le vei recupera foarte ușor.

Depozitează ceapa și usturoiul

Dacă vrei să păstrezi ceapa și usturoiul în șiraguri, nu mai pierde timpul să împletești codițele uscate. Pune legumele în dresuri și agață-le după ușă în cămară sau în balcon, într-un spațiu uscat și aerisit.

Curăță firele de blană

Fă un ghemotoc din dresurile rupte și șterge canapeaua sau covorul unde s-au adunat firele din blana pisicii sau a câinelui tău. Dresurile se vor electriza și vor curăța foarte eficient blana.

Săculeți cu plante aromatice

Spală bine dresurile deteriorate și taie din ele bucăți mai mari, pe care le înnozi la un capăt. Umple fiecare săculeț cu plante aromatice, cu levănțică sau cu petale parfumate de trandafiri. Înoadă și celelalte capete libere și pune săculeții printre haine, în șifonier.

O funie rezistentă

Răsucite sau împletite câte trei, perechile de dresuri se transformă într-o funie deosebit de rezistentă, cu care poți lega materialele grele. Dacă ai de carat o grămadă mai mare de haine, de așternuturi sau de reviste, leagă-le cu dresuri și va fi mai ușor.

Strecurătoare fină din dresuri

Dacă ai nevoie de o strecurătoare mai fină decât cea de ceai, taie partea de sus a dresurilor și prinde-o de un suport rotund din lemn sau din metal. Astfel, vei putea strecura făina sau diverse vopseluri, ca să nu rămână cocoloașe.

Șterge mai bine oja

Folosește o bucată de dres îmbibată în acetonă pentru a-ți șterge unghiile date cu ojă. Spre deosebire de dischetele moi din vată care lasă urme și scame, dresurile curăță mult mai bine.

credit foto: 123rf.com