Uleiul de măsline

Cumpără cantități mici sau transferă uleiul din recipientele mari în sticle mai mici. Le vei putea depozita mai ușor și le vei consuma pe rând. După ce ai deschis o sticlă, uleiul de măsline rezistă maximum 3 luni până capătă un gust rânced, de aceea este bine să îl ții în recipiente mai mici, la temperatura camerei, dar într-un dulap la întuneric.

Brânza

Las-o să respire! Este indicat să păstrezi brânza într-o hârtie cerată perforată, ca să fie bine aerisită. Evită cutiile și pungile de plastic pentru că umezeala va favoriza formarea de mucegai și va schimba gustul brânzei.

Untul

Păstrează în frigider doar cantitatea pe care crezi că o vei mânca în următoarele zile. Restul de unt poate fi congelat și astfel nu riști să râncezească sau să își schimbe gustul, dacă stă prea mult timp nefolosit. În congelator, untul poate rezista un an întreg, dacă vrei să îți faci provizii pe termen lung.

Zahărul brun

Ca să nu se întărească, zahărul brun poate fi păstrat în cutii sau în pungi de plastic împreună cu o felie de măr sau cu o felie de pâine. Zahărul va absorbi umezeala din măr și va rămâne mai multă vreme moale.

Maioneza

Fie că o faci tu, fie că o cumperi din comerț, maioneza trebuie păstrată pe ușa frigiderului, unde temperatura este puțin mai ridicată. Dacă stă pe rafturi, unde este mai rece, ingredientele încep să se separe și uleiul iese la suprafață.

Făina

Frigiderul este locul cel mai indicat pentru făină, ținută fie în ambalajul original din hârtie, fie într-o cutie bine aerisită. Dacă o păstrezi prea mult timp în cămară, uleiurile din bobul de grâu se oxidează și îi schimbă mirosul și gustul.

Condimentele roșii

Boiaua, chili sau piperul roșu își păstrează cel mai bine culoarea dacă sunt păstrate în cutii de sticlă într-un spațiu răcoros, chiar la frigider.

Mierea

Este singurul aliment din lume care nu se strică, dacă este 100% naturală. Nu trebuie ținută la rece sau congelată. O poți păstra în cămară sau într-un dulap de bucătărie, într-un borcan de sticlă cu sau fără capac. Dacă a cristalizat, o poți dilua punând borcanul într-un vas mai mare cu apă caldă. Mierea nu trebuie încălzită direct pe foc, pentru că își pierde toate proprietățile.

sursa foto: Foter.com