O bună parte din legumele și fructele pe care le ținem în frigider emană un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc. Spre exemplu, etilena este folosită pentru a grăbi coacerea bananelor verzi în depozite, ca să arate cât mai bine înainte de vânzare. Dar și fructele din frigiderul tău emană etilenă și nu este indicat să ții în același compartiment fructele sau legumele care produc această substanță cu cele care pot fi afectate de ea. Avocado, bananele, kiwi, mango, nectarinele, perele, prunele și roșiile trebuie ținute departe de mere, broccoli, morcovi sau de pepeni.

  • Cartofii, ceapa și roșiile trebuie ținute într-un spațiu răcoros și întunecat, cum ar fi cămara, dar nu în frigider. Temperaturile scăzute din frigider vor afecta gustul acestor legume.
  • Fructele mai puțin coapte precum perele, piersicile, prunele, kiwi, mango, caisele, bananele sau pepenii trebuie ținute tot în cămară până se mai coc și apoi mutate în frigider, la rece, dacă nu le consumi imediat. Chiar dacă bananele se înnegresc pe dinafară, pulpa fructului nu este afectată și mai pot fi consumate în următoarele 48 de ore.
  • Salata și verdețurile trebuie păstrate în pungi de plastic bine sigilate, la frigider. Umezeala și aerul rece le vor menține proaspete câteva zile în plus.
  • Citricele pot fi ținute într-o cămară răcoroasă, departe de lumina soarelui, aproape o săptămână. Dar le poți prelungi viața, dacă le păstrezi în frigider în pungi perforate.
  • Morcovii sau broccoli se strică ușor de la umezeală, de aceea trebuie uscate cu șervețele de hârtie și puse în pungi de hârtie sau plastic la frigider, într-un sertar uscat.
  • Taie frunzele fructului de ananas și depozitează-l la rece cu susul în jos. Astfel, zaharurile din sucul fructului se distribuie uniform și se menține proaspăt mai mult timp.
  • Toate fructele și legumele care trebuie păstrate la frigider vor rezista mai mult timp dacă le depozitezi în sertare, învelite fiecare în șervețele de hârtie pentru a absorbi umezeala.

sursa foto: Foter.com