Lustruiește mobila

Folosește o lavetă moale din bumbac bine îmbibată în bere pentru a lustrui mobila din lemn. Insistă în locurile unde culoarea s-a deteriorat și aspectul mobilierului se va îmbunătăți.

Curăță bijuteriile

Pune bijuteriile din aur într-un pahar cu bere proaspătă, iar acidul din băutură va înmuia depunerile și va curăța până și cele mai fine modele. După ce stau câteva ore în bere, bijuteriile pot fi lustruite cu o lavetă specială pentru ochelari.

Îndepărtează petele de ceai sau cafea

Surprinzător, dar cu bere scapi de petele maronii pe care le lasă cafeaua. Dacă ți-ai pătat o bluză cu ceai sau cafea sau dacă ai răsturnat ceașca dimineața pe covor, freacă imediat pata cu bere și vei vedea că dispare.

Dă luciu oalelor din cupru

Este o metodă veche, moștenită din berăriile tradiționale, unde vasele uriașe din cupru erau lustruite cu drojdia de bere. Și azi, poți să dai un luciu frumos ibricelor sau oalelor din cupru cu bere, dacă le lași la înmuiat cel puțin o jumătate de oră înainte de a le freca.

Berea dă gust marinatei pentru carne și ciuperci

Înainte de a pregăti friptura sau ciupercile la cuptor, ține-le câteva ore într-o marinată din bere și condiment. La final, vor avea un gust delicios și vor fi mai fragede.

Înviorează plantele de apartament

Frunzele palmierilor și ale ficușilor de apartament vor fi mai frumoase și mai lucioase timp îndelungat, dacă le ștergi cu bere. Folosește o dischetă moale din vată sau o lavetă din bumbac fină.

Îți face părul mai strălucitor

După ce te speli pe cap, folosește o ceașcă de bere caldă să dai luciu părului, apoi clătește-te cu apă călduță, ca de obicei.