În orice casă, oricât ar fi de bine curățată și aerisită, se adună mirosuri neplăcute în timp, fie de la mâncare sau de la hainele ticsite în dulapuri, din cămară sau de la baie. Ca să îți împrospătezi casa, începe cu locurile cele mai aglomerate, la care ajungi mai rar.

Alungă mirosul neplăcut din șifoniere

Combină o ceșcuță de apă cu două linguri de votcă și o esență florală la alegere (de trandafiri sau de citrice) și pulverizează cu această soluție hainele din dulapuri. Alcoolul tare va omorî bacteriile care favorizează mirosurile neplăcute. Dacă pe rafturile ticsite de sus persistă totuși mirosul, pune săculeți cu plante aromatice precum levănțica sau coji de portocale. Când ai timp, scoate toate hainele la aerisit în balcon, peste noapte.

Împrospătează frigiderul

Chiar dacă îl cureți periodic, frigiderul capătă mirosuri neplăcute de la mâncărurile dinăuntru. Șterge rafturile și pereții cu o soluție din apă și bicarbonat de sodiu, apoi clătește cu o soluție din apă și esență de vanilie.

Mentă și cuișoare pentru cămară

Alege plantele aromatice pentru cămară și folosește uleiurile esențiale pentru a parfuma locul cel mai puțin aerisit din apartament. Stropește cu ulei parfumat câteva bile din lemn și pune-le pe rafturile din cămară. Dacă este posibil, montează în interior un ventilator electric să aducă înăuntru aer proaspăt.

Soluții pentru dulapul cu pantofi

Încălțămintea neaerisită emană mirosuri grele, pe care le poți combate fie cu oțet alb, fie cu balsam de rufe. Pune câte un bol mic de oțet sau de balsam într-un colț din dulap și mirosul neplăcut va dispărea până a doua zi. Presară bicarbonat de sodiu în pantofii cu miros greu și lasă-l să acționeze peste noapte. A doua zi, curăță bicarbonatul cu o lavetă moale și uscată, iar mirosurile grele vor dispărea.

sursa foto: Wicker Paradise / Photo / CC BY” target=”_blank”>Foter.com