Acetona curăță tastatura de la calculator

Folosește un bețișor pentru urechi înmuiat în acetonă să cureți tastele de la calculator. Acetona dizolvă instantaneu grăsimea și praful depuse pe tastatură și îi redă luciul inițial.

Elimină urmele negre de tocuri

Dacă ai lăsat urme negre de la talpa pantofilor pe gresia din hol sau pe parchetul laminat, pune câteva picături de acetonă pe o lavetă uscată și șterge ușor. Urmele negre de tocuri sunt de fapt de cauciuc, iar acetona le îndepărtează cu ușurință. Ai grijă să nu folosești aceeași soluție pentru suprafețele din lemn.

Șterge petele vechi de cafea sau ceai

Folosește un șervețel înmuiat în acetonă să cureți petele de pe ceștile sau ceainicele din porțelan. Chiar dacă ceaiul sau cafeaua au intrat în fisurile fine ale vasului, acetona le va curăța în profunzime.

Atacă lipiciul

Dacă se întâmplă să folosești un adeziv puternic și să rămână pete persistente de lipici pe mâini, le poți curăța cel mai ușor cu acetonă.

Elimină zgârieturile superficiale

Dacă ți-ai zgâriat colierul preferat din material plastic, ramele ochelarilor de soare sau cadranul ceasului tot din plastic, folosește un bețișor de urechi înmuiat în acetonă și șterge ușor suprafețele uzate. Acetona dizolvă plasticul și va netezi zgârieturile, dar trebuie să o folosești cu mare atenție să nu provoci daune mai mari. Fă mai întâi un test, într-un loc puțin vizibil, să nu se curețe vopseaua, apoi șterge cu grijă, să nu apeși foarte tare.

Șterge markerul permanent

Petele de marker de pe mâini, de pe birou sau de pe pereți pot fi înlăturate cu acetonă, tamponând ușor până când dispar.

Acetona dezinfectează lamele de ras

Acetona este unul dintre cei mai puternici dezinfectanți și omoară microbii și bacteriile care se înmulțesc pe aparatul de ras. Spațiul foarte îngust dintre lame este greu de curățat, iar alcoolul sanitar nu este suficient de puternic pentru a combate toți microbii. Folosește acetonă și vei avea rezultate mai sigure.