Folosește guma de mestecat când tai ceapa

Sigur că există numeroase trucuri care te ajută să tai ceapa fără să lăcrimezi. Ba o ții la congelator câteva minute, ba o ții în apă o jumătate de oră după ce o cureți de coajă… dar cine nu are timp ar fi bine să mestece o gumă de mestecat mentolată. Garantat nu te mai ustură ochii!

Cum verifici o baterie dacă mai e bună sau nu

Dacă nu mai merge bine telecomanda, verifică bateriile. Tot ce ai de făcut este să le dai drumul, pe verticală, să cadă pe masă de la o înălțime de numai două degete. Bateriile aproape pline nu sar, cele care s-au descărcat pe jumătate sar câțiva milimetri, iar cele aproape terminate sar mai mult de jumătate de centimetru.

Dacă ai rătăcit telefonul prin casă…

Caută pe google link-ul www.google.com/android/find și sistemul te va suna timp de 5 minute, chiar dacă telefonul a fost setat pe modulul silențios. Așa îl vei găsi în câteva secunde.

Cum îți ajuți prietenii să îți găsească mai ușor casa

Dacă te-ai mutat la o nouă adresă, nu este suficient să le trimiți prietenilor strada, numărul și apartamentul. E posibil să găsească mai greu locuința, dacă nu au un GPS bun. Mai bine trimite-le și o poză cu blocul sau cu noua ta casă și te vor găsi mai ușor.

Cum să vizionezi corect clipurile pe youtube

Dacă vrei să vezi clipurile de pe youtube la rezoluție maximă și pe tot ecranul, ca la televizor, trebuie doar să inserezi în bara de sus link-ul www.youtube.com/leanback.

Cum scoți petele de mâncare rapid

Dacă te-ai pătat cu sosuri grase sau sucuri de fructe, înmoaie imediat zonele pătate într-o soluție din apă oxigenată și detergent lichid de vase. Lasă-le câteva ore și apoi spală hainele în mod obișnuit. Vei vedea cât de simplu este să scapi chiar și de petele mai dificile. Este unul dintre cele mai întâlnite trucuri ingenioase folosite în spălătorii.

Trucuri ingenioase în bucătărie

Încălzește mai repede mâncarea la microunde

Hrana solidă se încălzește mai repede și uniform în cuptorul cu microunde, dacă o distribui pe marginea farfuriei. Spre exemplu, dacă ai o porție de spaghete, fă o gaură cu furculița în centru, iar spaghetele de pe margine se vor încălzi în numai 30 de secunde.

Cum să folosești mai bine oja

Dacă ai o ojă mai veche sau prea subțire și nu se întinde uniform pe unghii, ține sticluța în congelator timp de 20 de minute și îți vei face o manichiură perfectă.

Scapă de dureri când mergi pe tocuri înalte

Când stai toată ziua încălțată cu pantofi cu tocuri înalte, degetele mici au cel mai mult de suferit. Lipește deasupra celui de al doilea și al treilea deget câte un plasture moale, care va atenua presiunea pantofilor și va diminua durerile.

Citește și trucuri geniale de ajutor la gătit!

sursa foto: 123rf.com