1. Suportă singurătatea

Pisica poate fi lăsată ore întregi singură acasă, când pleci la serviciu. Nu este nevoie să te scoli devreme ca să o scoţi la plimbare.

2. Se spală singură

Pisica este un animal curat şi nu trebuie să o speli tu, decât rar sau la recomandarea medicului veterinar. Este adevărat că pisicile cu păr lung trebuie periate zilnic, dar blăniţa frumoasă este farmecul lor şi motivul pentru care le îndrăgeşti atât de mult.

3. O pisică are nevoie de puţin spaţiu

Este un animal de companie potrivit pentru orice tip de casă, fie ea o garsonieră, sau o locuinţă cu etaj. Ea îşi va alege câteva locuri preferate în care va dormi şi se va juca, fără să aibă nevoie de camere foarte spaţioase.

4. Alungă supărarea

Pisica abia aşteaptă să te întorci acasă şi să te joci cu ea. De cum aude cheia în uşă, te întâmpină bucuroasă, ţi se încolăceşte printre picioare şi îţi cere atenţie. Este imposibil să îi rezişti, oricât ai fi de supărată! Mutrişoara ei simpatică te face să zâmbeşti şi să uiţi, măcar pentru câteva clipe, de necazurile pe care le ai.

5. Pisica te relaxează

Aşază-te confortabil pe canapea sau în fotoliul preferat şi ia-ţi pisica în braţe. Când o mângâi, este cea mai fericită şi începe să toarcă liniştit. Se spune că pisicile alungă energiile negative şi te calmează când eşti nervoasă.

6. Îndulceşte singurătatea

Dacă locuieşti singură şi nu ai o viaţă socială prea bogată, o pisică este tovarăşul ideal de apartament. Va fi tot timpul lângă tine, îţi va învăţa obiceiurile şi te va surprinde cu afecţiunea ei. Nu va trece nici o zi în care pisica să nu te facă să zâmbeşti, chiar dacă te simţi foarte singură.

7. Previne bolile de inimă

Este imposibil să nu te joci cu pisica ta în fiecare zi. Când te face să râzi cu poftă, micuţa felină are efect terapeutic şi inima ta este beneficiarul direct. Se spune că ea previne dereglarea tensiunii arteriale şi bolile cardiace.

8. Îi educă pe copii

Orice animal de casă este benefic pentru copii. O pisică educată şi bine îngrijită nu prezintă nici un pericol pentru cei mici, din contră. Pisica îi va învăţa pe copii să fie mai responsabili şi să aibă grijă de cei din jur. Copiii vor fi mai deschişi şi mai prietenoşi dacă învaţă să respecte animalele şi afecţiunea pe care le-o oferă acestea.

9. Atrage prieteni noi

Iubitorii de pisici se împrietenesc mai repede, deoarece au tot felul de subiecte comune de discuţie şi le place să îşi împartă impresiile despre animalele lor alintate. O întâlnire cu patrupedele la veterinar se poate transforma într-o relaţie de prietenie de lungă durată.

Dacă vrei o pisică, ține minte!

Dacă te hotărăşti să iei acasă o pisică şi vrei să fie sănătoasă şi fericită, nu uita să treci mai întâi pe la medicul veterinar. Ţine cont de sfaturile lui şi ai grijă cum o hrăneşti. Cele mai multe probleme de sănătate pot fi prevenite printr-o alimentaţie echilibrată. Hrana uscată din comerţ îi asigură mineralele şi vitaminele de care are nevoie să fie plină de viaţă.

sursa foto: Juanedc / Photo / CC BY” target=”_blank”>Foter.com