Păstrează-l pe post de ceas deșteptător

Dacă ai un smartphone uzat, pe care nu vrei să îl mai folosești, transformă-l în ceas deșteptător. Ține-l pe noptieră și programează-l să te trezească atunci când ai nevoie cu o melodie plăcută. Sau poți instala aplicații cu lumini și melodii armonioase care te ajută seara să adormi mai repede. Folosind telefonul vechi mai salvezi din bateria telefonului nou care va dura mai mult peste zi.

Camera de supraveghere

Instalează vechiul smartphone pe un suport astfel încât să aibă în raza camerei foto intrarea în casă, camera în care lași animalul de companie sau biroul. Crează un cont de Skype sau pe orice altă rețea de socializare pe care îl instalezi pe telefonul vechi. Apoi descarcă o aplicație care să permită telefonului să accepte automat orice video call. Astfel, poți suna video de la serviciu pe telefonul instalat acasă și poți vedea ce se întâmplă în lipsa ta.

Instrument util pentru lectură

Folosește orice smartphone uzat, dar funcțional, pentru a citi seara cărți. Instalează o aplicație specială pentru a putea citi cărți electronice și delectează cu o lectură plăcută pe vechiul telefon, fără să mai consumi bateria pe noul telefon.

Donează telefonul cuiva care nu își permite

Nu ține telefonul vechi prin sertare în ideea că, poate, cândva îl vei mai folosi. Dacă știi pe cineva care are mare nevoie, dar nu își permite să cumpere unul, donează-l. Dacă nu cunoști o astfel de persoană, donează telefonul resetat, din care ai șters toate pozele și informațiile personale, asociațiilor care se ocupă de victimele abuzului domestic.

Folosește orice smartphone uzat pe post de MP3 player

Dacă vrei să asculți muzică și vechiul telefon are încă o baterie bună, folosește-l drept MP3 player. Cât stai în casă și asculți muzică la calculator, în timp ce faci gimnastică sau gătești, ține telefonul în buzunar, pune căștile în urechi și delectează-te cu muzica favorită. Este o soluție excelentă să conservi bateria noului telefon pe care îl folosești pentru mesaje, rețele de socializare și multe alte aplicații care consumă destul de multă energie.

Un telefon secret la îndemână

locuri periculoase în care nu trebuie să ții telefonul mobil

Cumpără un abonament foarte ieftin cu tot cu internet și menține funcțional vechiul telefon. Nu se știe niciodată când ai nevoie de un telefon secret față de colega de apartament sau față de oricine este prea curios cu viața ta personală. Iar dacă, din nefericire îți fură cineva noul telefon în vreun loc aglomerat, vei avea la îndemână un alt telefon să suni imediat la poliție sau să blochezi cartela din telefonul furat.

Jucărie inteligentă pentru copiii mici

Scoate cartela din telefonul vechi, dezinstalează internetul și învață copilul să se joace cu el pentru a se acomoda cu interfața. Îl poți învăța să facă poze și să acceseze jocuri simple pentru vârsta lui. Câteva minute pe zi cu telefonul mobil nu strică niciunui copil, pentru că oricum trebuie să știe să îl folosească deja când ajunge la vârsta de 6 sau 7 ani.

Arhiva de poze digitale

Mai poți păstra telefonul vechi drept arhivă pentru fotografii și clipurile filmate de tine. Instalează un card de memorie generos și descarcă în vechiul telefon toate pozele pe care le faci cu noul telefon. Astfel vei avea o arhivă de rezervă și salvezi spațiul din noul tău smartphone.

Smartphone vechi pe post de GPS

Un telefon bun, cu un card de memorie de 32 GB ar fi suficient pentru a funcționa pe post de GPS în mașină. Instalează aplicațiile speciale, descarcă hărțile de ultimă oră și pune-i un încărcător conectat la mașină. Oricând pleci în călătorie va fi util și va salva bateria noului telefon sau vei avea astfel un GPS de rezervă să te ajute în zonele necunoscute.