Frunzele verzi de salată, spanac sau rucola

Dacă îți place să îți pregătești tot felul de smoothie sau shake-uri cu frunze proaspete de salată sau spanac, nu le pune niciodată în blender la temperatura camerei. Vor căpăta o culoare neplăcută, maronie, de frunze veștede. Este mult mai bine să le ții 15 minute la congelator înainte și apoi să le zdrobești la blender.

Legumele proaspete cu multe fibre

Nu doar frunzele de salată se distrug în blender, ci orice altă legumă verde bogată în fibre, precum broccoli, varză, conopidă sau dovlecei. Cuțitul aparatului va separa pulpa de fibre și te vei alege cu un amestec neplăcut.

Fructele înghețate bocnă nu se pun niciodată în blender

Smoothie de fructe este delicios și multă lume îl prepară și iarna, când avem la dispoziție mai mult fructe congelate, decât proaspete. Dar nu este indicat să pui fructele înghețate bocnă în blender. Te vei alege cu un smoothie apos și cu un gust mai puțin plăcut. Lasă-le să se dezghețe parțial în frigider, dar ai grijă să nu fie complet dezghețate.

Nucile tari și boabele de cafea

Chiar dacă ți se pare mai rapid și mai convenabil să zdrobești nucile la blender, ar fi bine să te ferești să faci acest lucru. Nucile tari sau boabele de cafea vor toci lamele și pot suprasolicita motorul. Blenderul este conceput pentru alimente mai puțin dure.

Nu folosi blenderul pentru usturoi sau ceapă

Aromele puternice de usturoi, ceapă, hrean, ghimbir și alte condimente iuți se vor imprima în piesele din plastic și din cauciuc ale blenderului. Pe viitor, este posibil ca sucurile tale de fructe să aibă și un iz ușor de usturoi, care va fi foarte neplăcut.

Bucăți de carne cu os

Nu folosi niciodată în blender bucăți de carne cu os, fie că sunt bine fierte sau nu. Oasele sunt prea tari și îți vor strica aparatul.

Carnea la blender? Cu o singură condiție!

Nu zdrobi carnea la blender ca să faci chifteluțe. Îl poți folosi doar dacă ai carne de pui bine fiartă și vrei să o pregătești pentru un bebeluș. Altfel, blenderul va distruge textura specifică și nu va mai fi la fel de apetisantă.

Roșii uscate

Evită să pui roșiile uscate sau alte legume dezhidratate în blender. Sunt tari și elastice și se vor agăța de cuțit, rămânând blocate acolo. Este bine să le înmoi mai întâi în apă.

Lichide foarte fierbinți

Nu turna niciodată în blender supă clocotită, ceai sau apă fierbinte. După ce pui capacul, aburii fierbinți pot sparge vasul, mai ales dacă este din plastic, și te vei răni grav.

sursa foto: Shutterstock