Păstrează câteva ziare în casă, după ce le citești. Au o mulțime de întrebuințări și vor fi utile când te aștepți mai puțin. Iată câteva utilizări practice la care nu te-ai gândit.

  1. Hârtia de ziar este un bun absorbant, așa că poate fi folosită pentru depozitarea fructelor și a legumelor într-o cămară răcoroasă sau în frigider. În hârtie de ziar, fructele cu coaja tare sau roșiile se vor coace mai bine.
  2. Rupe ziarele vechi fâșii și pune-le în cutiile în care depozitezi obiecte fragile precum paharele de cristal sau figurine de colecție din sticlă sau din porțelan.
  3. Înmoaie câteva foi de ziare mototolite în soluție pentru curățat geamurile și șterge bine vazele, paharele sau obiectele delicate din sticlă. Hârtia de ziar va curăța petele de apă și va reda strălucirea sticlei.
  4. Mototolește câteva foi de ziar și îndeasă-le în pantofi seara. Până a doua zi, hârtia de ziar va absorbi umezeala și va neutraliza mirosul neplăcut.
  5. Ziarele mototolite sunt perfecte pentru a menține ținuta pantofilor delicați sau a genților. Dacă le păstrezi în dulapuri unele peste altele, este bine să pui ziare în ele ca să nu se deformeze, fie că sunt din piele sau nu.
  6. Adună mai multe ziare și, la toamnă, pregătește cu ele o bucată de teren în care vrei să plantezi flori anul viitor. Sapă pământul acolo unde vrei să fie viitorul strat de flori, adaugă bucăți de ziare, bucăți de legume și de fructe și îngroapă totul cu un strat de pământ afânat. La primăvara, ziarele și resturile organice vor face un compost hrănitor.
  7. Tot hârtia de ziar este foarte bună să cureți grătarul, după ce ai făcut friptura. Cât este cald încă, șterge bine grătarul cu ziare pentru că va absorbi foarte bine grăsimea și va curăța resturile arse.
  8. Ziarele te pot scăpa și de bălării. Acoperă straturile de buruieni cu hârtie de ziar, să nu mai ajungă lumina la ele, udă bine cu o stropitoare și lasă-le acoperite câteva zile. Buruienile vor muri treptat, va fi mai ușor să le smulgi din rădăcină și să cureți pământul.

sursa foto: Foter.com