Jucăriile de exterior

Se curăță și se igienizează rapid cu o soluție din oțet, apă călduță și săpun lichid pentru vase. Folosește un burete, freacă bine jucăriile pe toate suprafețele și vor ieși ca noi.

Marker-ul permanent

Se curăță de pe parchet și gresie folosind pasta de dinți și un burete abraziv.

Desenele în creion de pe pereți

Se șterg rapid cu o soluție concentrată din praf de copt și apă rece. Soluția trebuie să aibă consistența smântânei.

Trucuri geniale pentru petele de mâncare

Petele de fructe sau sosuri ies ușor cu un amestec de apă oxigenată, detergent lichid pentru vase și praf de copt. Se combină 2 părți apă oxigenată cu o parte detergent și o parte praf de copt și se obține o soluție de curățat delicată cu hainele din bumbac ale bebelușilor și copiilor mici.

Bancheta mașinii

Dacă cei mici au murdărit tapițeria din mașină, folosește oțet, detergent lichid de vase și apă minerală, ca să o cureți. Folosește cele trei ingrediente în părți egale, ca să obții o soluție concentrată și eficientă.

Jucăriile de pluș

Pot fi spălate la mașină, dacă le pui într-un săculeț de prosop. Astfel, plușul este protejat, iar micile elemente cum ar fi ochii sau urechile nu riscă să fie rupte. În plus, trebuie să folosești un detergent delicat, la fel ca și pentru hainele copiilor. La final, pot fi clătite cu puțin oțet, unul din cele mai simple trucuri geniale ale tuturor mamelor.

Trucuri geniale pentru… voma de pe covoare

Trebuie imediat acoperită cu praf de copt, lăsată câteva minunte să se usuce și apoi aspirată. Ulterior, poți spăla pătura la mașină sau poți curăța covorul cu oțet și sare.

Vesela copiilor mici

Se curăță cel mai bine dacă lași cănile, castronașele sau lingurile să stea peste noapte în oțet. Astfel, sunt omorâte bacteriile și microbii și sunt îndepărtate petele de mâncare sau de calcar.

sursa foto: 123rf.com