Cei mai mulți blugi, chiar dacă sunt scumpi, pot ascunde defecte pe care nu le vezi în magazin. De aceea, noi îți arătăm la ce să fii atentă când cumperi blugi, să nu te păcălești cu un produs de calitate inferioară.

1. Mărimea… cu un număr mai mic!

Toate femeile trebuie să știe că blugii se cumpără cu un număr mai mic. Materialul blugilor se întinde la purtat și la spălare, iar cu timpul ajunge să fie aproape cu o măsură mai mare. De aceea, este bine să cumperi blugi care stau ficși pe coapsele tale, dacă vrei să arate bine și peste trei luni.

2. Cum verifici denimul adevărat!

Mulți pantaloni arată ca blugii, dar nu sunt realizați din denim, adică din acea țesătură specială din fire de bumbac de calitate, care se menține ani de zile. Denimul adevărat are fire țesute pe diagonală, printre firele drepte ale urzelii, și se simte moale când îl strângi în mână. Imitațiile de denim sunt mai aspre și au de obicei o țesătură din fire pe orizontală și pe verticală.

În plus, denimul este vopsit doar pe dinafară, astfel că blugii au o culoare mai deschisă la interior.

3. Nasturii, butonii, fermoarul… totul din metal

Accesoriile blugilor sunt foarte importante și îți arată dacă sunt blugi de calitate. De aceea, este bine să le verifici atentă când cumperi blugi. Butonii și fermoarul trebuie să fie din metal și să aibă un anumit design, specific firmei.

Blugi cu nasturi din plastic nu găsești decât la bazar.

4. Găicile pentru curea

În general, blugii de calitate au câte 5 găici pentru a susține cureaua în toate părțile. Unele branduri chiar folosesc 7. Ar fi bine să nu cumperi blugi care au mai puține găici, chiar dacă ți se par de calitate.

5. Mărimea buzunarelor la spate

Unii blugi au buzunare supradimensionate, alții au buzunare prea mici. Când cumperi blugi, privește cu atenție buzunarele de la spate, să se încadreze armonios cu mărimea șoldurilor tale.

Blugii de calitate sunt întotdeauna bine echilibrați și au buzunare potrivite cu dimensiunea respectivă. Deci, privește cu atenție și vezi dacă arată bine și de la spate, nu doar din față.

Și distanța dintre buzunarele de la spate este importantă. Dacă buzunarele sunt prea distanțate, șoldurile tale par mai mari.

6. Marca blugilor… atenție cum este făcută!

Multe mărci de calitate au etichete din piele naturală, embosate sau brodate cu bumbac ori cu mătase naturală. Privește cu atenție această etichetă care poartă brand-ul. Trebuie să fie frumos finisată, aliniată drept, fără ațe care atârnă și colțuri tăiate sau lăsate necusute.

7. Culoarea etichetei de la interior

Privește cu atenție eticheta din interior, cusută de obicei pe partea interioară a beteliei. La blugii de calitate, această etichetă trebuie să fie albă. Dacă pare gri sau bleu, este posibil ca blugii să se decoloreze foarte mult la spălat.

Din păcate, mulți blugi contrafăcuți poartă etichete albe, cusute după ce au fost vopsiți și spălați. În acest caz, îi poți descoperi după mirosul de vopsea care este foarte neplăcut. Nu cumpăra blugi care au un miros chimic puternic. Blugii de calitate nu trebuie să miroasă a chimicale.

8. Betelia, un indiciu important când cumperi blugi

Nu uita să verifici bine cusăturile și elementele de design de pe betelie. Cusăturile drepte și corect făcute, finisate frumos, îți arată că sunt blugi de calitate.

Trebuie să mai știi că betelia care stă puțin curbată la spate vine cel mai bine pe o talie frumoasă și subțire. Dacă ești mai plinuță, te avantajează betelia dreaptă.