Pune cuburile de gheață în ghivece

Când ziua este toridă și florile tale suferă de căldură, pune câteva cuburi de gheață dimineața, în ghivece. Ai grijă să nu atingi tulpinile! Gheața va răcori pământul și florile se vor înviora.

Folosește gheața să scapi de usturime

După ce te epilezi pe brațe sau pe picioare sau în alte zone mai sensibile, folosește gheața să scapi de durere. Dar nu direct pe piele! Pune câteva cuburi de gheață într-o pungă de plastic subțire și apoi într-o batistă de bumbac și ține apăsat pe zonele iritate.

Scapă de urmele de mobilă

Cuburile de gheață te ajută să scapi de urmele pe care mobila sau masa le lasă în covoare. Pune cuburile să se topească în urmele lăsate pe covor, fibrele se vor înmuia și le vei aranja ușor cu o perie aspră.

Folosește cuburile de gheață când lucrezi cu silicon

Dacă folosești un pistol cu silicon să izolezi crăpăturile din jurul căzii sau al chiuvetei, este neplăcut să îl întinzi cu degetele. În afară de faptul că se lipește de mână, îl murdărești și lași urme inestetice. Folosește un cub de gheață să întinzi siliconul și să cureți surplusul. Siliconul nu se lipește de gheață și se întinde perfect.

Scoate mai ușor o așchie din piele

Pune gheață pe locul în care ți-a intrat așchia și abia apoi încearcă să o apuci cu o pensetă și să o tragi din piele. Te va durea mai puțin, dacă pielea este ușor amorțită cu gheață.

Repară sosurile care s-au tăiat

Sosurile calde pe bază de smântână sau ouă se taie uneori, dacă nu respecți proporțiile. Dar poți adăuga 2 – 3 cuburi de gheață să le faci din nou cremoase, în timp ce le amesteci ușor la bain-marie.

Cuburile de gheață curăță guma de pe haine

Dacă ai lipit guma de haine sau de păr, ține un cub de gheață deasupra ei, să devină tare și casantă. Apoi folosește un cuțit să o cureți, fără să se mai întindă pe haine.

sursa foto: 123rf.com