Poți face singură făină

Dacă vrei să faci pâine de casă mult mai gustoasă, cumpără un amestec de semințe decorticate precum orz, susan, floarea soarelui sau mei și râșnește-l cât mai fin la blender. Vei obține o făină gustoasă pe care o poți adăuga la făina de grâu, iar pâinea ta va avea un gust delicios.

Lapte de migdale

Dacă ești o pasionată a rețetelor cât mai simple și naturale, îți poți face singură laptele de migdale pentru sucuri sau prăjituri. Înmoaie migdalele cu o seară înainte în apă caldă, iar a doua zi pune-le în blender să le zdrobești foarte bine. Adaugă și esență de vanilie, să fie cât mai gustos.

Omlete mai pufoase

Pune ouăle, fără coajă – bineînțeles, și celelalte ingrediente pe care le folosești direct în blender, amestecă de câteva ori și vei obține un aluat pufos pentru omletă. Dacă adaugi o lingură de smântână, poți coace omleta în tigaia pentru clătite fără să mai folosești ulei.

Clătite rapide

Nu mai pierde timpul să bați cu telul aluatul pentru clătite. Pune toate ingredientele în blender, amestecă la viteză mare aproximativ un minut și apoi adaugă puțin ulei. Vei avea clătite mult mai pufoase, dacă le pregătești la blender.

Frișcă naturală

Dacă faci un tort sau o prăjitură specială pe care vrei să o decorezi cu frișcă, blenderul te ajută să pregătești decorul în doar două minute. Pune o cană de smântână de bună calitate în blender și mixează 20 de secunde, apoi adaugă o linguriță de zahăr pudră vanilinat și mixează din nou încă 20 – 30 de secunde.

Râșnește cafea și la blender

Dacă îți place mirosul de cafea proaspăt râșnită, dar nu ai la îndemâna râșnița, pune boabele în blender. Este adevărat că blenderul nu le macină atât de fin ca râșnița, dar cafeaua fiartă la ibric va fi la fel de aromată.

Condimente pentru fripturi

Amestecurile de condimente din comerț sunt pline de sare și arome sintetice, de aceea este mult mai bine să ți le pregătești singură. Cumpără frunze și boabe uscate precum dafin, piper, oregano, tarhon, mărar și multe alte plante aromatice care îți plac și mixează-le în blender. Păstrează amestecul în recipiente mici de sticlă, care se pot închide ermetic.

credit foto: 123rf.com