Pasta de dinți reduce inflamația și durerea

Te-ai lovit în colțul mesei, ți-a căzut ceva greu pe picior sau ți-ai strivit degetul mic de la picior în cine știe ce dulap? Sunt situații dureroase și cu toții ne-am confruntat cu ele la un moment dat. Într-o clipă de neatenție, ne trezim cu inflamații și dureri greu de suportat. Dar pasta de dinți ajută! Masează ușor zona lovită cu pastă de dinți, eventual pastă sub formă de gel mentolată sau cu extract din plante. Pasta de dinți calmează durerea și ajută la reducerea inflamației.

Cum scoți acul unei albine din piele

Dacă ești înțepată de o albină, cel mai adesea acul va rămâne bine înfipt în piele. Dacă tragi de el cu o pensetă, este posibil să se rupă, iar zona respectivă se va inflama mai mult. Încearcă să folosești tubul de la o seringă de plastic. Taie cu un cutter partea din vârf, unde se pune acul, aplică tubul pe zona înțepată și trage ușor de piston. Acul de albină iese mai ușor din piele și scapi de el definitiv.

Cum să folosești gheața să scapi de o migrenă

Știm cât de rea poate fi o migrenă, cu dureri atroce de cap, senzație de greață și vertij. Dacă simți că începe să te doară foarte tare capul și se declanșează o migrenă, nu aștepta ca lucrurile să se înrăutățească. Pune o pungă cu gheață sau cu legume congelate pe ceafă și ține capul aplecat câteva minute.

Senzația de frig ameliorează durerea de cap și te vei simți mai bine. Este de ajuns apoi să stai întinsă cu ochii închiși până îți revii.

Folosește ulei să îndepărtezi un pansament bine lipit

Dacă rana s-a vindecat și trebuie să scoți pansamentul sau plasturele, știm că poate fi dureros în anumite zone sensibile de pe corp. Dar dacă pui câteva picături de ulei pe plasture și masezi ușor, acesta se va desprinde de piele fără dureri.

Ți-ai fript limba? Folosește puțină miere

Guști din ciorba de pe foc și gata… ți-ai fript limba. Este una dintre cele mai frecvente situații dureroase cu care ne confruntăm în bucătărie. Pune imediat un cubuleț de zahăr sau puțină miere pe limbă și lasă-le să se topească ușor. Mierea calmează arsurile și usturimea.

Exerciții pentru ochii obosiți

Dacă ai petrecut prea multe ore la televizor sau la calculator, probabil ai senzația de ochi obosiți și inflamați. Ei bine, câteva exerciții ușoare te vor ajuta să îți recapeți privirea limpede. Uită-te în stânga, în dreapta, apoi sus și jos de mai multe ori. Repetă exercițiul timp de 2 – 3 minute și apoi închide ochii și stai 5 minute relaxată. Privirea ta va fi dinnou ageră.

Deschide ochii mari dacă îți vine să plângi

Sunt diverse situații dureroase în care pur și simplu ne dau lacrimile. Sau ne copleșesc amintirile și emoțiile și ne apucă plânsul tocmai când nu este cazul. Pentru a preveni lacrimile, deschide ochii mari și privește în zare. Încet, încet, senzația de durere și lacrimile se vor potoli.