Cum să spargi și să desfaci mai ușor nuci, alune și alte fructe uscate

Dacă nu poți să desfaci coaja unui fistic, ca să scoți sâmburele, folosește o bucată de coajă deja spartă. Împinge cu forță și vei vedea că se deschide ușor, dacă este deja puțin crăpată.

Dacă ai alte nuci care se sparg greu și nu iese ușor sâmburele, precum migdalele sau nucile pecan, pune-le mai întâi o oră la congelator și îți va fi mai ușor.

O altă metodă, care funcționează și la nuci, alune sau arahide crude, este să le înmoi timp de 15 minute în apă clocotită.

Cum desărezi arahidele sărate din comerț

Dacă ai nevoie de arahide pentru prăjituri, dar nu ai în casă decât arahide sărate din comerț, iată o soluție. Ține-le în apă fierbinte timp de 2 – 3 minute, apoi scoate-le cu o strecurătoare, clătește-le cu apă rece și pune-le într-o tavă la cuptor, să le usuci. Fii atentă când le coci în cuptor să nu le arzi. Datorită conținutului mare de ulei, nucile se încing și se ard repede. Nu trebuie să le ții mai mult de 5 minute.

Cum adaugi nuci, alune sau alte semințe în aluatul crud

Nucile sau semințele sunt perfecte pentru brioșe, checuri, pâine și alte produse de patiserie. Dar nu le poți adăuga pur și simplu în aluatul crud, pentru că se lasă la baza blatului. Mai întâi trebui să le coci 3 minute la cuptor, să le lași să se răcească și apoi să le presari cu puțină făină. Astfel, nucile vor rămâne în partea de sus a blaturilor.

Când ai prea multe nuci de spart

De Paște sau de Crăciun, când folosim o mulțime de nuci la cozonaci și prăjturi, spargem o cantitate mare. Ca să îți fie mai ușor, pune-le în apă sărată de cu seara și a doua zi treaba merge mai ușor.

Vrei să pui nuci sau alune la blender?

Folosește o cantitate mică și presară puțin zahăr peste ele. Cristalele de zahăr vor împiedica miezul de nuci să se lipească și să fie greu de folosit la creme sau la prăjituri.

Dacă râșnești nuci, alune sau arahide

Din cauza uleiului pe care îl conțin, vei obține un fel de pastă greu de folosit. Ține miejii în frigider înainte, presară puțină făină pe ei și apoi râșnește-i. Va merge mai repede!

Cum spargi mai ușor o nucă de cocos

Nimic nu e mai bun decât apa de cocos proaspătă, vara. Dar e atât de greu să spargi nuca! Te poate ajuta un truc nou. Ține nuca de cocos în cuptorul încins pentru 15 minute, lasă-o să se răcească și apoi încearcă să spargi capacul cu un ciocan mai mic. Va fi mult mai ușor!