1. Se văd bretelele? Folosește o agrafă de hârtie

Cu o agrafă de hârtie poți prinde bretelele sutienului care se vad la spate

Cu o agrafă de hârtie poți prinde bretelele sutienului care se vad la spate

Dacă porți doar un maieu sau o rochie mai decoltată la umeri și se văd bretelele sutienului, este suficient să le prinzi la spate cu o agrafă de hârtie. Ai grijă să cauți totuși o agrafă învelită în plastic, să nu te zgârie.

Trucuri despre sutiene

2. Ies balenele? Prinde-le cu bandă adezivă

Ești la birou și simți că sârma subțire care susține sutienul iese din locul ei și te înțeapă. Nimic mai simplu! Aplică unul dintre cele mai simple trucuri despre sutiene. Până ajungi acasă să coși sutienul, prinde balena cu o bandă adezivă.

3. Te dor umerii de la bretele? Folosește pernuțe

Când sutienul îți provoacă dureri de umeri, pernuțele cu burete sunt o soluție eficientă

Când sutienul îți provoacă dureri de umeri, pernuțele cu burete sunt o soluție eficientă

Dacă bretelele sutienului încep să te strângă și îți irită pielea sau te dor umerii, folosește pernuțele cu gel sau pernuțele din material textil care se atașează de obicei la cupele sutienului. Soluția te ajută pentru moment și te scapă de durere.

Trucuri despre sutiene

4. Sutienul fără bretele alunecă? Fixează-l cu o bandă elastic

Mergi la un eveniment deosebit și ești îmbrăcată elegant, cu o rochie foarte decoltată? Cu siguranță, ai nevoie de un sutien fără bretele. Dar, dacă îți este teamă că va aluneca pe corp și îți vei pierde linia frumoasă a bustului, prinde sub sutien o bandă elastică de aceeași culoare sau crem. Banda trebuie să fie lată de aproape un deget ca să fii sigură că sutienul va rămâne la locul lui.

5. Vrei să păstrezi sutienul mai mult timp? Nu îl spăla la mașină

Sutienele rezistă mai mulți ani și își păstrează mai bine forma dacă le speli de mână folosind un gel de duș delicat. Detergentul este prea dur și atacă elasticul sau dantela fină a lenjeriei intime. De asemenea, este mult mai bine să storci de mână sutienele spălate, decât să le pui la centrifugă.

6. Ai prea multe sutiene? Ține-le pe umeraș

Pe umeraș, sutienele ocupă mai puțin spațiu și își păstrează forma

Pe umeraș, sutienele ocupă mai puțin spațiu și își păstrează forma

Dacă ai prea multe sutiene și îți ocupă un sertar întreg din șifonier, mai bine le ții unul lângă altul pe un umeraș. Așa câștigi spațiu în sertar pentru alte haine și sutienele își păstrează mai bine forma, fără să mai fie strânse și presate.

7. Cum testezi rapid sutienul? Folosești doar o mână

Când probezi un sutien nou, ca să fii sigură că îți vine perfect, strecoară pumnul sub breteaua de la spate. Este unul dintre cele mai cunoscute trucuri despre sutiene. Dacă încape tot pumnul, sutienul este prea larg. Trebuie să încapă doar două degete.

sursa foto: Shutterstock