Presară formele de fursecuri cu făină

Dacă vrei să decupezi aluatul pentru fursecuri cu forme speciale, presară-le cu puțină făină. Aluatul nu se va mai lipi de forme, iar fursecurile tale vor avea marginile mai bine definite și mai netede.

Coace bananele în cuptor să pregătești mai repede prăjiturile

Dacă ai nevoie de banane bine coapte pentru prăjituri sau pentru fursecuri, dar nu ai găsit decât banane crude în magazine, le poți coace la cuptor. Pune-le în tavă, pe hârtie de copt și lasă-le 20 – 25 de minute la foc potrivit. Vor fi suficient de coapte și de dulci ca să pregătești mai repede prăjiturile.

Folosește mereu ouă la temperatura camerei

Aproape în orice rețetă de aluat sau de cremă pentru prăjituri, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Când sunt prea reci, nu se omogenizează bine în aluat și strică orice cremă de prăjitură. Pentru a le încălzi mai repede, este suficient să le pui într-un bol cu puțină apă caldă de la chiuvetă.

Untul se dă pe răzătoare pentru fursecuri

Cele mai bune aluaturi de fursecuri și biscuiți de casă sunt cele în care untul a fost distribuit uniform. Iar pentru a obține acest lucru, se folosește untul rece și se dă pe răzătoare cu ochiuri mari.

Cea mai bună glazură

Dacă vrei să obții o glazură tare, lucioasă și bine legată, pentru a decora fursecurile și tortul, atunci amestecă zahărul tos cu amidon din porumb și mixează-l până devine o pudră fină. Se folosește o linguriță de amidon la o ceașcă de zahăr tos.

Cum să măsori mai ușor mierea

Dacă rețeta ta spune că ai nevoie de 3 linguri de miere, nu e prea ușor de măsurat pentru că multă miere rămâne lipită de lingură. Pentru a preveni acest lucru unge puțin lingura cu ulei și apoi folosește-o pentru miere.

Cum elimini rapid bucățelele de coajă de ou

Când spargi mai multe ouă pentru o cremă sau pentru un aluat, este posibil ca mici fragmente din coajă să ajungă în bol. Nu e prea ușor să le scoți nici cu furculița, nici cu vârful unui cuțit. Cel mai simplu, se scot tot cu o coajă de ou mai mare, pe care o poți apuca ușor între degete.

sursa foto: 123rf.com