Televizorul suspendat

Noile televizoare cu ecran plat se montează acum direct pe perete, dar de obicei sunt montate la o înălțime la care poate ajunge și un copil de 2 sau de 3 ani. Este suficient să încerce să se cațere, ca televirozul să cadă pe el, oricât de solid ar fi suportul. Ia măsuri de precauție și asigură televizorul cu un ham special, solid și bine ancorat în perete.

Corpurile de mobilă suprapuse

Și rafturile din bibliotecă și corpurile suprapuse sunt un pericol pentru copii. De îndată se ce măresc și devin mai puternici, copiilor le place să se cațere. Mobila ar trebui și ea ancorată în perete, să fii sigură că nu cade pe copii și nici nu se dărâmă la un cutremur mai puternic.

Dispozitivele electronice

Copiii de azi, oricât ar fi de mici, sunt fascinați de calculatoare, de tablete și telefoane. Când părinții le folosesc intensiv de față cu ei, este imposibil să nu fie curioși. Dar pulsațiile luminoase pe care le emit aceste dispozitive le pot cauza dureri de cap și le pot afecta vederea pe termen lung.

Bateriile din jucării

Toți părinții au grijă să nu le dea copiilor jucării cu piese mici, care pot fi înghițite. Dar trebuie să te gândești și la bateriile din interior. Este suficient ca suportul pentru baterii să se spargă, iar copilul să ajungă la ele, pentru că va fi tentat imediat să le bage în gură. Este una dintre cele situații periculoase pentru copii la care puțini părinți se gândesc.

Situații periculoase pentru copii mai puțin știute

Gențile musafirilor

Ai grijă să pui poșetele și gențile musafirilor cât mai sus, pe un cuier, să nu ajungă cei mici la ele. Întotdeauna se găsesc mici obiecte periculoase precum rujurile, monedele, cheile sau chiar medicamente. Așa cum ții departe geanta ta de copii, ai grijă și de gențile musafirilor.

Mașinile de spălat vase

Cine are o astfel de mașină în bucătărie, are tendința de a lăsa tacâmurile în interior câteva ore, înainte de a le spăla. Dar copilul tău poate deschide ușa mașinii și se poate răni cu un cuțit sau cu o furculiță, pentru că tu ai uitat de ele.

Hrana animalelor din locuință

Ai grijă să fii prin preajmă când îți hrănești câinele sau pisica. Un bebeluș curios poate ajunge ușor la biscuiții câinelui și se poate îneca cu ei. Nu mai trebuie menționat că, oricât de docil și bine dresat ar fi, un animal căruia copilul îi ia hrana poate reacționa agresiv și poate mușca sau zgâria copilul.

sursa foto: 123rf.com