Comunicăm, ascultăm muzică, urmărim canalele de televiziune, primim cele mai noi știri, ne vedem prietenii în timp real, chiar dacă sunt departe de noi. Iar toate acestea ne fac să devenim dependenți de telefonul inteligent. Dar există și situații delicate sau pur și simplu speciale, în care ar trebui să îl setăm pe modulul silențios și să îl lăsăm în geantă.

1. La masă, telefonul mobil trebuie să tacă

Fie că mănânci singură, în familie sau cu prietenii, telefonul nu trebuie să intervină între voi. Bucură-te de câteva clipe frumoase cu ceilalți, vorbiți și glumiți, transformați masa într-unul din cele mai plăcute momente ale zilei. În al doilea rând, dacă lași telefonul în geantă, nu mai există riscul să torni cafeaua pe el sau să îl pătezi cu sos.

2. N-ar trebui să folosești telefonul la întâlnire

La o întâlnire de dragoste, nu ai nevoie de telefon. Oferă-i toată atenția ta partenerului, iar dacă folosești telefonul, cere-ți scuze dinainte. Dacă citești mesaje sau urmărești cine știe ce pagini de internet în timp ce partenerul tău îți vorbește, nu dovedești decât lipsă de respect și dezinteres.

3. La volan

Sigur că este interzis prin lege să vorbești la telefon când conduci, dar mulți dintre noi încalcă regula. Riscurile sunt mari și mult mai serioase decât cine știe ce mesaj pe care trebuie neapărat să îl citești. Concentrează-te asupra drumului, fii atent la celelalte mașini și la pietoni și abține-te să folosești telefonul, chiar dacă ai casca în ureche.

4. Este o gafă să folosești telefonul la ceremonii sau la teatru

Când mergi la o cununie, la un botez sau la o înmormântare, este indicat să nu folosești telefonul în biserică, decât în situații extreme. De asemenea, la teatru, la cinema sau la o întrunire oficială, nu folosi telefonul decât dacă este absolut necesar.

5. În baie, ferește-te să folosești telefonul

Este tentant să iei telefonul cu tine când faci o baie lungă. Dar știi că aburii îl vor deterioara și există riscul să îl scapi în apă sau pe gresie.

6. În vacanță

Încearcă să te rupi de lumea digitală în vacanță, mai ales dacă ai câteva zile libere scurte și le poți umple cu multe vizite, plimbări și sentimente intense. Bucură-te de locurile pe care le descoperi, relaxează-te și folosește telefonul doar dacă te plictisești!

7. Înainte de culcare

Nu-i așa că mulți dintre noi avem obiceiul să mai verificăm încă o dată mesajele, postările pe rețelele de socializare și ultimele știri de pe telefon? Dar specialiștii avertizează că acest obicei este deosebit de dăunător. Lumina ecranului și dinamica imaginilor alungă somnul, ne împiedică să ne mai odihnim profund și liniștit. Telefonul mai degrabă ne tulbură somnul, poate provoca vise dramatice sau chiar coșmaruri.

sursa foto: 123rf.com