Oricât ai fi de bine organizată, niciodată nu pui în bagajul de vacanță toate lucrurile de care ai nevoie. Și sunt obiecte deosebit de utile la care, poate, nici nu te-ai gândit.

Medicamente pentru situații de urgență

Chiar dacă nici tu, nici altcineva din familie nu aveți probleme de sănătate, într-o călătorie pot apărea și situații neprevăzute. Este bine să fii pregătită cu o soluție dezinfectantă și comprese sterile, cu o cremă cicatrizantă pentru zgârieturi și tăieturi, sau cu antiinflamatoare și analgezice pentru tot felul de dureri. Ia și câteva pastile pentru diaree și dureri de stomac, deoarece schimbi mediul și mâncarea și pot apărea oricând neplăceri.

Pungile cu șină, foarte utile în bagajul de vacanță

Îți vor fi foarte utile când trebuie să bagi în geantă costumul ud de plajă, prosoapele umede sau șosetele murdare. Pungile cu șină sunt utile și pentru recipientele cu creme, sare sau zahăr, pentru orice substanță care se poate vărsa în bagaje.

Cheile de rezervă de la mașină

Ia întotdeauna în bagajul de vacanță și cheile de rezervă de la autoturism, dar ține-le în altă geantă decât cea în care ții actele și banii. Dacă se întâmplă să îți încui cheile în portbagaj din greșeală, vei avea o rezervă la tine sau în camera de hotel și nu e nicio tragedie!

Copii xerox după asigurări și actele de identitate

În zonele în care știi că sunt mulți hoți de buzunare, este bine să mergi la tine cu o copie după pașaport sau după asigurări, iar actele originale să le lași la hotel. Copiile după actele de identitate și după permisul de conducere te vor ajuta să te legitimezi dacă ești victima unui furt.

Citește și ce este bine să conțină trusa de prim ajutor în vacanță!

Pelerine de ploaie

Nu uita să pui în bagajul de vacanță și o pelerină de ploaie ușoară și subțire. Este mult mai practică decât o umbrelă, pentru că pelerina te protejează mai bine. Este mai ușoară și ocupă mai puțin spațiu, dacă iei o pelerină cât mai subțire.

Un adaptor universal

Nu uita să iei un încărcător sau un adaptor universal pe care să îl folosești oriunde, indiferent de tipul de priză pe care îl găsești la hotel. Sunt țări în care voltajul este diferit față de cel din România.

Baterii și acumulatoare portabile

Ia câteva baterii de rezervă pentru lanterne și un acumulator extern cu care îți poți încărca telefonul când nu ai acces la o priză mai multe ore la rând.

sursa foto: 123rf.com