Cărțile cu coperte groase și grele

Oricât de mult ți-ar plăcea să citești pe plajă sau la piscină, încearcă să pui în bagaje o carte cât mai subțire și ușoară. Volumele mari și groase este mai bine să rămână acasă, pe noptieră, iar bagajele tale cât mai ușoare, mai ales dacă te muți dintr-un loc în altul, în concediu.

Uscătorul și ondulatorul de păr

Aproape toate hotelurile și pensiunile sunt dotate azi cu uscătoare de păr, iar, dacă nu ai deja în cameră un astfel de aparat, poți cere oricând de la recepție. Este adevărat că ondulatorul poate fi indispensabil unora dintre noi, când părul nu se aranjează așa cum ne-am dori, dar poate fi înlocuit cu o perie cu aer cald de voiaj, de mici dimensiuni și mult mai ușoară.

Prea multe haine nepotrivite

Verifică prognoza vremii din zona în care călătorești și împachetează hainele potrivite. Dacă mergi în Grecia, la plajă, nu are sens să iei cu tine un hanorac gros sau geaca de ploaie. Și, chiar dacă mergi la munte, nu este nevoie să iei mai mult de o jachetă groasă, de preferabil impermeabilă și cu glugă.

Bijuterii de valoare și haine elegante

În cazul în care nu ești invitată la un restaurant elegant în timpul vacanței, nu are sens să iei cu tine toate brățările de aur, cerceii candelabru sau cine știe ce toalete elegante. În vacanță, nu trebuie să ai grija obiectelor de valoare, fie ele bijuterii, parfumuri scumpe sau genți de firmă.

Nu mai mult de două costume de baie

Oricât ai de cochetă, este bine să iei cu tine doar două costume de baie. Până la urmă, te duci să faci plajă, nu parada modei. Iar, dacă găsești la mare un al treilea costum care îți place mult, ai un motiv în plus să ți-l cumperi.

Prea multe pălării de soare

O singură pălărie sau o șapcă de soare sunt suficiente pentru câteva zile de vacanță. Pălăriile cu boruri largi sunt atrăgătoare, dar sunt greu de înghesuit printre celelalte haine din bagaje.

Medicamente inutile

Nu lua cu tine toate medicamentele din casă, în ipoteza că vei suferi de stomac, de cap sau că te vei juli. Câteva pastile antiinflamatoare și câteva calmante sunt suficiente. Ține cont că, aproape orice destinație de vacanță este dotată azi cu farmacii, de unde îți poți cumpăra tot ce ai nevoie. Iar în cazul unor urgențe mai grave, trebuie să mergi direct la spital sau la cel mai apropiat cabinet medical.

sursa foto: 123rf.com