Rostul dintre plăcile de faianță sau de gresie

Spațiul îngust dintre plăcile de gresie, unde se adună foarte repede praf, mizerie și microbi, poate fi dezinfectat și albit foarte ușor folosind o soluție slabă de apă și clor și periuța de dinți. Ai grijă să porți mănuși de protecție și o mască pen as și pe gură și să aerisești bine camera.

Periuța de dinți curăță cel mai bine în spatele robinetelor

În spațiul îngust din spatele robinetelor se adună calcar, rugină și mizerie, mai ales dacă garnitura robinetului nu este strânsă bine. Folosește periuța de dinți și o soluție contra depunerilor de piatră din comerț pentru a curăța foarte bine depunerile galbene.

Petele de pe covoare

Periuța este mult mai indicată să cureți petele de pe covoare, decât buretele. Cu periuța mică și îngustă poți pătrunde în textura covorului, de-a lungul fibrelor până la urzeală, degresând și îndepărtând orice pată. Buretele curăță mai degrabă la suprafață și întinde grăsimea sau vinul pe o suprafață mai mare.

Urmele de creion de pe pereți

Copiilor le place în mod deosebit să deseneze pe pereți cu pixul sau creioanele colorate. Pune pastă de dinți sau pasta de bărbierit pe periuța de dinți și curăță ușor urmele de creion, fără să întinzi prea mult culoarea în lateral.

Gurile de aerisire din baie sau din bucătărie

Dacă te-ai uitat vreodată la gura de aerisire din baie, ai observat ca rama și lamele acesteia sunt pline de praf, iar singura soluție să le cureți este să folosești o periuță lungă și îngustă. În acest caz, cea mai bună alegere este periuța de dinți.

Tastatura calculatorului

Tastele calculatorului se numără printre cele mai mizerabile obiecte din casă. Sunt tot timpul pline de grăsime de pe degete și adună praf, mizerii, dar mai ales bacterii și microbi periculoși. Desfă tastatura și folosește o periuță și alcool sanitar să cureți spațiile mici și înguste, precum și butoanele.

Grilajul din cuptorul cu microunde

Tot cu periuța de dinți poți curăța cele mai mici spații și grilajul din interiorul cuptorului cu microunde, unde se depune grăsime arsă. Folosește o soluție din detergent, apă și oțet pentru a înmuia bine depunerile și freacă de mai multe ori cu periuța.

sursa foto: Shutterstock