Uleiul de avocado este foarte scump, prețul lui variind între 15 și 20 de lei pentru 100 ml, dar beneficiile lui sunt mult mai mari și merită să ai în casă o sticluță din acest ulei măcar pentru tratamentele faciale.

Cel mai scump și cel mai bun este uleiul de avocado presat la rece, care nu este tratat termic sau chimic. Dar există și ulei de avocado pentru gătit, care este mai ieftin și care, de asemenea, merită să fie folosit la anumite preparate, mai ales când ții la silueta ta și nu vrei să gătești cu uleiul de floarea soarelui care îngrașă.

Uleiul de avocado, bun la gătit

Pe lângă faptul că este mult mai bogat în vitamine, minerale, nutrienți esențiali și acizi buni decât uleiul de floarea soarelui sau uleiul de măsline, acesta are un punct ridicat de ardere și poate fi folosit la preparatele prăjite și coapte. Este un ulei care, la temperaturi mari, nu degajă nici substanțe toxice, nici fum.

Ajută persoanele care au probleme cu tensiunea

Datorită conținutului ridicat de magneziu și vitamina E, uleiul de avocado este benefic sistemului vascular și nu conține grăsimi care se depun pe artere. Ca atare, el protejează tensiunea arterială și este de preferat în locul altor grăsimi. Folosește-l la omletă, la maioneză, la pâinea prăjită, la salate de crudități, la o friptură la cuptor.

Ajută la absorbția mai bună a vitaminelor și antioxidanților

Uleiul de avocado are un conținut ridicat de grăsimi monosaturate ceea ce face să fie un ulei ușor de digerat și asimilat de către organism. Pe de altă parte, datorită lui, corpul asimilează mai ușor vitaminele solubile în grăsimi și antioxidanții care încetinesc îmbătrânirea și deteriorarea celulelor. Datorită acestui lucru, este și un ulei bun împtriva apariției tumorilor și a cancerului.

Cataplasme calde pentru genunchi și șolduri

Persoanele care suferă de artrite și artroze, pot folosi cataplasme calde cu ulei de avocado pentru genunchi și șolduri, acolo unde articulațiile sunt dureroase. Acest ulei pătrunde ușor în piele și calmează inflamația și durerile.

Uleiul de avocado previne paradontoza

Folosește puțin ulei de avocado și masezi gingiile de fiecare dată când te speli pe dinți și păstrează acest obicei câteva luni pe an. Nu vei vedea rezultate uimitoare peste noapte, dar trebuie să știi că acest ulei previne paradontoza și alte boli ale gingiilor, le menține sănătoase și curate și combate mirosul neplăcut din gură.

Face părul mătăsos și lucios

O dată la două, trei spălări, după ce te clătești bine cu apă călduță, masează pielea capului cu ulei de avocado. Intră ușor în piele, combate tot felul de afecțiuni ale scalpului între care mătreața și dermatita și menține părul sănătos. Vei avea un păr mai bogat și mai lucios dacă faci acest lucru timp de trei sau patru luni.

Înlocuiește cremele de ochi

Uleiul de avocado este la fel de bun, poate chiar mai bun decât uleiul din sâmburi de struguri pentru ten și mai ales pentru zona din jurul ochilor. El previne adâncirea ridurilor, hrănește pielea în profunzime, o menține elastică și fină. De asemenea, curăță bine reziduurile de machiaj și combate cearcănele, dacă îl folosești zilnic.

foto: 123rf.com