Curăță usturoiul mai repede

Pune o căpățână de usturoi la microunde timp de 15 secunde și coaja se va curăța mai repede. Acest truc eficient te ajută să câștigi timp când gătești și trebuie să cureți mai multe legume în același timp.

Dezinfectează bureții de bucătărie

Buretele cu care speli vasele și cureți masa din bucătărie se murdărește rapid și devine un focar de bacterii din cauza umezelii și a grăsimilor. Înmoaie-l bine în apă cu detergent, stoarce-l și pune-l în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde. Căldura și aburul fierbinte vor elimina aproape toate bacteriile periculoase, inclusiv salmonella și E.coli.

Căldură pentru articulațiile dureroase

Umple o șosetă curată cu boabe de orez, leag-o bine la gură și pune-o într-un vas din sticlă termorezistentă. Încălzește-o în cuptorul cu microunde maximum 2 minute și vei obține o compresă fierbinte pentru articulațiile inflamate sau pentru spate, dacă te doare din cauza efortului.

Înmoaie pâinea uscată

Dacă ai uitat să depozitezi pâinea într-o pungă, peste noapte, și s-a uscat, stropește-o cu apă și încălzește-o maximum 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Va deveni moale și va răspândi o aromă plăcută de pâine proaspătă în bucătărie.

Stoarce mai bine citricele

Dacă vrei să obții mai mult suc din lămâi sau portocale, încălzește 20 de secunde fructele la microunde. Apoi taie-le pe jumătate și pune-le la stors. Datorită faptului că este mai caldă, pulpa fructului va da mai mult suc.

Coace semințe rapid la microunde

Dacă îți place să iei o gustare cu semințe după amiaza, pune alunele, migdalele sau floarea soarelui într-un bol, presară câțiva stropi de ulei și sare, și coace-le la microunde. Oprește aparatul o dată la 30 – 40 de secunde să verifici dacă semințele sunt bine coapte, ca să nu le arzi.

Grăbește dospirea aluatului

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție când pregătești aluat dospit pentru plăcintă, gogoși sau pâine, folosește microundele să grăbești întregul proces. Pune o cană cu apă în partea din spate a cuptorului, apoi aluatul într-un vas din sticlă sau din plastic și lasă-l să se încălzească la putere minimă timp de 3 minute. Oprește cuptorul, lasă aluatul să se odihnească 3 minute și pornește din nou aparatul pentru încă 3 minute. Vei vedea că aluatul își dublează cantitatea. Mai lasă-l să stea în căldura cuptorului 5 minute înainte de a-l scoate.

credit foto: 123rf.com