1. Îndulcitorii artificiali

Dacă te pătezi cu mâncare, presară imediat îndulcitor artificial pe pată și acesta va absorbi grăsimea. Ca și sarea, îndulcitorii sub formă de pudră te ajută să scapi basma curată dacă te pătezi la restaurant sau la vreo cină simandicoasă.

2. Laptele

Ține la înmuiat în lapte, peste noapte, hainele pătate cu cerneală. A doua zi, spală hainele în mod obișnuit cu detergent și vei scăpa de pată.

3. Șamponul

Folosește șampon și o perie de dinți să freci urmele îngălbenite de pe gulerul cămășilor. Șamponul curăță cel mai bine grăsimea de pe păr și de pe gât, care s-a imprimat în haine. Apoi spală cămășile cu detergentul tău obișnuit.

4. Fixativul de păr și pasta de dinți

Ai tras din greșeală o dungă de pix pe cămașa ta preferată? Fie că e pix cu gel sau pix obișnuit, pata va ieși dacă folosești fixativ de păr și apoi freci zona cu pastă de dinți albă.

5. Pâinea

Dacă ai pătat cu ruj un pulover din lână sau dintr-un material mai pretențios, folosește miez de pâine înmuiat în apă și stors puțin. Presează miezul de pâine pe pată de mai multe ori, până când rujul se dizolvă.

6. Crema de ras

Freacă petele de sos de roșii cu puțină cremă de ras și lasă haina să se usuce, înainte de a o băga în mașina de spălat. Bluza ta preferată nu va mai rămâne cu pete galbene.

7. Cola

Dacă băiatul tău s-a julit și a pătat bluza cu sânge, lasă haina peste noapte la înmuiat într-un lighean plin cu băutură răcoritoare de tip cola. A doua zi, spală haina cu detergent și petele vor dispărea.

Photo credit: FeatheredTar / Foter